Hajduk igra slabo, Branco i Carrillo do sada doveli drugorazredne igrače

Srijeda, 05. srpnja 2017. 13:13 Napisao/la  Ivan Jelić

Porazi uvijek ostavljaju negativne posljedice, pa makar se radilo o prijateljskom nadmetanju


Poraz u prijateljskoj utakmici od ukrajinske Zorye na pripremama u Sloveniji, točnije na Pohorju, "upalio" je  mali alarm za uzbunu.

Prvi susret koji je Hajduk odigrao na slovenskim priprememam bio je dvoboj protiv Rudara iz Velenja, koji vodi bivši trener bijelih Marijana Pušnik.

Gubili su Splićani 0:2 da bi u nastavku Erceg sa dva postignuta gola spasio momčad od poraza (2:2). Poslije susreta Pušnik je između ostalog  slavodobitno izjavio:

- Sportski direktor Branco i ja smo prošle sezone složili ovu momčad i ponosan sam na to!

Zaboravio je Pušnik  da je smjenjen nakon poraza od Splita u četvrtfinalu Kupa Hrvatske, te da je Hajduk prvenstvo završio sa 22 boda manje od novog prvaka Rijeke. Bravo, Pušnik!

Španjolac Joan Carrillo, koji je zamijenio Pušnika, nije napravio nikakav iskorak do kraja sezone.

Nije imao niti vremena, iako su sa zimskih priprema iz Turske stizale vijesti kako je Hajduk napokon dobio "trenera revolucionara". Čelnici kluba su mu produžili ugovor na godinu dana zahvaljujući pobjedama u finišu prvenstva i činjenici da je osvojio "vrijedno" treće mjesto.

Nakon poraza od Zorye, Carrillo je izjavio da igrači nisu mogli pružiti svoj trenutni maksimum zbog vrućine, a u Sofiji ili Nikšiću njegove igrače čekat će još toplije vrijeme.

Porazi uvijek ostavljaju negativne posljedice, pa makar se radilo o prijateljskom nadmetanju.

Sportski direktor Mario Branco, koji je jedan od glavnih, ako ne i glavni krivac  za sve  loše što se događalo kada je u pitanju struka, igrači kadar i bodovni učinak u minuloj sezoni, zadovoljan je do sada odrađenim tijekom ljetnog prijelaznog roka. Čudno!

Igrače koje je do sada doveo nisu se iskazali kao pojačanja u dvjema odigranim utakmicama protiv Rudara Velenje i Zorye, za sada su samo popuna ionako brojnog igračkog kadra. Doveo je Branco drugo i trećerazredne igrače prema kvaliteti.
 
Josip Radošević četiri i pol godine "lutao" je europskim klubovima, nigje nije ostavio nekakav trag. Bio je član Napolija, igrao je na posudbi u Rijeci, Eibaru, posljednju godinu nosio je dres prvaka Red Bull Salzburga.

Austrijanci nisu željeli s njime potpisati novi ugovor.

Ivan Pešić vratio se na Poljud iz najbližeg susjeda Splita, koji je ispao u drugu ligu, a onda je zbog financijskih problema izbačen  u treću ligu.

Edin Šehić stigao je iz drugoligaša Zagreba, koji je na kraju prvenstva ispao u treću ligu.

Nijemac Andre Fomitschow je došao iz nizozemskog NEC Nijmegena, koji se preselio među drugoligaše.

Brazilac, stoper Gustavo Carbonieri, koji je još uvijek na probi, minulu sezonu odigrao je u dresu portugalskog drugoligaša Santa Clara, koji je prvenstvenu utrku završio na desetoj poziciji.

Iz Rijeke je stigao mladi Franko Kovačević, koji će igrati za B momčad Hajduka u drugoj ligi.

Španjolac Borja Lopez, koji igra na poziciji stopera, prošlu sezonu igrao je za Barcelonu B koja je uspjela iz treće ući u drugu ligu.
 
Branco traži kreativnog veznog igrača, jer je to sada postao glavni problem Carrillove momčadi. Kako to da do sada nije bio problem?!

Hajduk je protiv Rudara i Zorye igrao slabo. To je jedina istina!

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.