Europska liga: Marijan Pušnik večeras u Rumunjskoj s riječi prelazi na djela

Četvrtak, 14. srpnja 2016. 10:06 Napisao/la  Ivan Jelić

Ne sjećamo se da je neki trener Hajduka kao Pušnik tako otvoreno iznosio u javnost probleme s kojima se susreće


Novi trener Hajduka Marijan Pušnik od prvog pojavljivanja pred medije dao je naslutiti da će novinarima biti itekako zanimljiv suradnik.

U svojim dosadašnjim javnim nastupima izrekao je mnogo toga vezano uz klub, ali još više uz igrački kadar. Bilo je izjava koje nisu pale na plodno tlo, posebice kod igrača. Njegova odluka da kapetansku traku u novoj sezoni povjeri mladom Nikoli Vlašiću izazvala je buru nezadovoljstva u svlačionici.

Svoju odluku pojasnio je time da kapetan ne može biti vratar, drugim riječima da nije dobro za momčad što je kapetan bio reprezentativac Lovre Kalinić. Zaboravio je da su se kapetani momčadi nametnuli Buffon, Cassilas, Neur, Zoff...

Odluka je povrijedila Kalinića, ništa manje razočaran nije bio Tino-Sven Sušić. Pušnik je obrazložio da će Sušić uskoro napustiti klub, pa mu je oduzeo kapetansku traku.

Posljednje njegovo iskakanje dogodili se nakon prijateljskog ogleda s trećeligašem Junakom iz Sinja. Kombinira momčad pobijedila je minimalnim rezultatom 1:0, Pušnik je novinarima kazao da će cijela momčad biti novčano kažnjena, jedanaestorica koja je igrala u prvom dijelu bit će dodatno kažnjena jer nisu otišli pozdraviti navijače.

Dan poslije putem klupske stranice ispričao se Pušnik zbog otkrivanja informacije da će sportskom direktoru Mariju Brancu predložiti da se svi igrači koji su igrali protiv Junaka novčano kazne.

Pušnik je čini se krenuo pogrešnim smjerom. Ima pravo reći što misli i što mu je na duši, no sada s riječi treba prijeći na djela. Zeleni travnjak jedino je mjerilo uspjeha.

Hajduk je u prijelaznom roku doveo sedam novih igrača. Stigli su Kožulj (Široki Brijeg), Ćosić, Erceg, Rapaić, Memolla (Albanija), Futacs (Mađarska), Said Ahmed, Said (Gana). Nitko od njih nije pojačanje, svi spadaju u kategoriju prinova.

Na probi su Maganto (Španjolska), Thibaut Van Acker (Belgija), te Grković i Blažević. Bijeli osim dijela utakmice protiv Slavije iz Praga nisu blistali tijekom priprema tako da ni Pušnik ne zna koliko mu momčad vrijedi.

Nakon utakmice protiv CSMS Iasija u četvrtak, bijele čeka dvoboj na premijeri domaće sezone s Cibalijom u Vinkovcima. Potom slijedi uzvrat na Poljudu sa rumunjskim predstavnikom, samo tri dana kasnije u Splitu se igra najveći hrvatski derbi, ogled Hajduka i Dinama.

Trener Pušnik izjavama je sam sebe doveo u situaciju da mu je već prva utakmica protiv CSMS Iasija biti ili ne biti. Eventualni neuspjeh i (pre)rano ispadanje iz Europe ugrozilo bi njegov ostanak na klupi bijelih. Hajdukov strateg zanimljiv je sugovornik medijima, no rezultati odlučuju o njegovoj sudbini.

Ne sjećamo se da je neki trener Hajduka kao Pušnik tako otvoreno iznosio u javnost probleme s kojima se susreće. Između ostalog, podijelio je novinarima nakon prijateljskog sraza sa Splitom pismo u kojem navodi da mu pojedinci prijete, jer nije uzeo njihove igrače. Iskazao je hrabrost i drskost, ali navijače Hajduka zanimaju samo pobjede.

Stoga u četvrtak navečer u Rumunjskoj Pušnik i igrači trebaju iskazati hrabrost na terenu. Od toga zavisi kakva će biti budućnost Marijana Pušnika na Poljudu.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.