EUROPSKA LIGA

Hajduk ispao nakon izvođenja jedanaesteraca

Četvrtak, 25. kolovoza 2016. 23:28 Napisao/la  Ivan Jelić

Hajduk - Maccabi 5:5 -11 m (2:1)


Europska liga - uzvratna utakmica play-offa

HAJDUK – MACCABI TEL AVIV 2:1, nakon jedanaesteraca 5:5

Gradski stadion Poljud. Gledatelja 21.102.

Sudac: Felix Zwayer 7 (Njemačka)

Strijelci: 1:0 Ćosić (40), 1:1 Scarione (52), 2:1 Ćosić (59)

Jedanaesterci: 3:1 Vlašić, 3:2 Itzhaki, Tudor - Rajković brani, Ben Haim - Kalinić brani, Ohandza promašaj, Scarione - Kalinić brani, 4:2 Gentzoglou, 4:3 Sa, 5:3 Sušić, 5:4 Medunjanin, Čosić promašaj, 5:5 Rikan

Žuti karton: Ismajli (Hajduk), Micha, Ben Haim, Igiebor, Dasa (Maccabi)

HAJDUK: Kalinić 5,5, Ismajli 6,5, Šimić 6, ćosić 8, Memolla 6, Jefferson 6, Gentzoglou 6,5, Sušić 7,5, Kožulj 6 (od 69. Tudor-), Vlašić 6, Said 6 (od 63.  Ohandza 6)

MACCABI TEL AVIV: Rajković 6,5, Dasa 6, Ben Haim 5,5, Tibi 5,5, Ben Harush 5,5, Igiebor 6, Scarione 6,5, Medunjanin 6, Micha 5,5 (od 114. Itzhaki), Ben Basat 5 (od 105. Rikan), Benayoun 5 (od 81. Sa)

Hajduak je ispao iz Europske lige nakon izvođenja jedanaesteraca, Maccabi je bio bolji 4:3.

Hajduk je za minimalnim porazom (1:1) iz prve utakmice dočekao Maccabi iz Tel Aviva u uzvratnoj utakmici play–off Europske lige pred dobrano ispunjenim Poljudom.

Prvo uzbuđenje zabilježili smo u 11. minuti kada je Said u dvoboju sa Ben Haimom pao u kaznenom prostoru gostiju, bijeli su tražili najstrožu kaznu, sudac je samo odmahnuo da se igra nastavi, dakako da to izazvalo salvu negodovanja kako kod igrača tako i navijača.

Gosti su imali veći posjed lopte, no bez ozbiljnije prijetnje, mogli su domaćini u 32. minuti povesti, nakon korner vratar gostiju Rajković nije najbolje reagirao, lopta je došla do Sušića koji puca sa nekih 12 – 13 metara lopta je otišla preko gola.

Prije početka susreta gledatelji su pozrdavili naše osvajače medalja u Riju. Hajduk je prigodno darivao brončanu skakčicu u vis Blanku Vlašiću, srebrnog jedriličara Tonča Stipanovića, vaterpolistu Anđela Šetku.

Hajduk je u 40. minuti poveo golom Ćosića. Slobodni udarac sa lijeve strane izveo je Sušić, lopta je pretjela buket igrača pred golom Rajkovića, na drugoj strani sam je bio Ćosić iz blizine šalje loptu u praznu mrežu.

U samoj završnici gosti su mogli stići do poravnanja, Ben Basat je promašio stopostotenu priliku, pucao je neometan sa desetak metara lopta je otišla preko gola.

Na otvaranju drugog dijela gosti su izjednačili rezultat, u 52. minuti slobodni udarac sa lijeve strane izveo je Scarione lopta je preletjela sve igrače u kaznenom prostoru iznenadila je Kalinića, udarila je u lijevu stativu, završila u mreži.

Domaćini su sedam minuta poslije, u 59. minuti ponovno imali rezultatsku prednost, sa lijeve strane slobodni udarac izveo je Sušić najprisebniji pred golom Rajkovića ponovno je bio Ćosić koji 3 – 4 metara u padu puca glavom i šalje loptu u mrežu.

Splićani su u tom trenutku imali rezultat sa kojim su bili poraženi u Tel Avivu. Rezultat se nije mijenjao do kraja susreta, tako se otišlo u produžetke. Ohandza je sve sam uradio u 94. minuti pobjegao je obrani gostiju pucao je sa vrha kaznenog prostora, Rajković je obranio njegov udarac.

Mogli su domaćini u 104. Minuti povećati prednost, pucao je Sušić sa nekih desetak metara Rajkoviće je obranio njegov udarac. Rulet udaraca sa bijele točke pripao je gostima, Ćosić je u šestoj seriji pucao preko gola, dok je Rikan zabio za prolaz Maccabija u Europsku ligu.




Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.