Dinamo pokazao da je Hajduk rezultate na otvaranju sezone ostvario uz veliku dozu sreće

Četvrtak, 11. kolovoza 2016. 12:21 Napisao/la  Ivan Jelić

Osim trojice, četvorice igrača Hajduka, koji bi se mogli donekle suprostaviti Rogu, Ćoriću, Soudaniju, Fernandesu... svi ostali ne mogu igrati ozbiljan nogomet

Dinamo je u najvećem hrvatskom derbiju deklasirao (4:0) Hajduk na Poljudu u odgođenoj utakmici 2. kola.

Mogla je "puknuti petarda" da Soudani nije u 85. minuti bio sebičan, kada su Rog i on sami izašli pred vrata Kalinića. Želio je sam riješiti matnu poziciju iako je trebao dodati loptu najboljem igraču derbija Marku Rogu kojega su Splićani do prije godinu dana gledali u dresu Splita.

Šest uzastopnih pobjeda Hajduka uz početni neodlučni rezultat u srazu sa rumunjskim CSMS Iašijem, kod navijača izazvali su erupciju optimizma. U istu zamku upao je predsjednik kluba Ivan Kos, očigledno još "zelen" za ovakve nogometne situacije poručio je prije utakmice:

- Očekujem da ćemo rasturiti Dinamo!

Dogodilo se upravo obrnuto nakon čega je prvi čovjek bijelih samo kratko prokomentirao sramotu bijelih:

- Ovakve navijače nema nitko!

Trener Marijan Pušnik napravio je najviše što može. Treba biti realan, kvaliteta igračkog kadra kojom Pušnik raspolaže daleko je ispod kvalitete koju na raspolaganju ima Zlatko Kranjčar.

Osim trojice, četvorice igrača Hajduka, koji bi se mogli donekle suprostaviti Rogu, Ćoriću, Soudaniju, Fernandesu... svi ostali ne mogu igrati ozbiljan nogomet. Hajdukov strateg jasno je poručio na presici nakon teškog poraza:

- Možete pucati po meni, prihvaćam krivicu na sebe!

I treba odgovarati za debakl, jer puno više priča po medijima nego što radi na poboljšanju kvalitete igre. Zašto od prve minute nije istrčao Ohandza, zašto je prednost dobio neiskusni T. Bašić u odnosu na Billyia, zašto je Tudora ostavio na klupi...? Puno je upitnika!

Što se događa sa Nikolom Vlašićem? Mnogi u klubu grintaju da Vlašić igra za sebe! Nije on krivac nego Pušnik. Ako igra za sebe, treba ga upozoriti i postaviti na pravo mjesto u momčadi. Ne može Vlašić igrati na lijevom boku u napadu, on je klasična polušpica.

Na Poljudu su vrlo brzo zaboravili da su rezultate na otvaranju sezone ostvarili uz (pre)veliku dozu sreće. Pobjede nisu bile plod dobre igre nego sportske sreće. Poraz od Dinama samo može pomoći treneru Pušniku i njegovim sinovima, koji trebaju čvrsto stati sa obje noge na zemlji. Isto vrijedi i za predsjednika Kosa.

Sportski direktor Mario Branco, koji je doveden kao spasitelj, pokazao je da se ne snalazi kod izbora igrača. Ni jedan nije pojačanje!

Može Branco tražiti opravdanje u činjenici da klub nema novaca za dovođenjem skupo plaćenih pojačanja, ali ne treba dovoditi igrača(e) samo da bi se kazalo kako su nekoga doveli.

Barem je jedno jasno nakon ovakvog debakla! Moćni Zdravko Mamić sigurno nije krivac da je Hajduk ovako nemoćan!

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.