DINAMO - HAJDUK U nedjelju se igra utakmica istine za Marijana Pušnika i igrače

Ponedjeljak, 26. rujna 2016. 12:13 Napisao/la  Ivan Jelić

Dali smo u dva tjedna 16 golova! Pa to ne može dati niti djeci na ulici, kazao je Hajdukov trener dok predsjednik Ivan Kos smatra da Hajduk mora igrati bolje


Možemo se složiti sa izjavom trenera Hajduka Marijana Pušnika na presici poslije uvjerljive pobjede nad slabašnom Cibalijom, u svim segmetima, od igre, igračkog kadra, financijske situacije:

- Dali smo u dva tjedna 16 golova! Pa to ne može dati niti djeci na ulici, kazao je Hajdukov trener.

Bijeli su prošle subote pobijedili na Poljudu Slaven Belupo rezultatom 4:0, u šesnaestini finala Kupa Hrvatske niželigaša Jalžabet na gostovanju rezultatom 6:0, te Cibaliju pred svojim navijačima rezultatom 6:1.

Belupo je stigao na Poljud nakon četiri uzastopna poraza, visoka pobjeda nad Jalžabetom je bila očekivana, kao i u srazu sa Cibalijom.

U prvoligaškim dvobojima bijeli nisu odigrali nešto posebno, golijada je plod igračke (ne)kvalitete protivnika.

 U dvoboju sa Vinkovčanima Splićani su se do 54. minute mučili. Kada je Ohandza zabio svoj prvi, Hajdukov drugi gol, gostujuća se momčad i igra raspala poput kule od karata. Bijeli su to naplatili sa još četiri gola u mreži Matkovića u zadnjih dvadesetak minuta.

 Napuštajući novinarski salon nakon presice susreli smo predsjednika kluba Ivana Kosa sa obiteljim suprugom Sunčicom, 5-godišnjim sinčicem Adrianom:

 - Čestitamo na pobjedi pruživši ruku, kazali smo predsjedniku.

 - Treba to biti još bolje, uzvratio nam je prvi čovjek kluba, koji je i sam do svoje 25. godine igrao nogomet u Osijeku, na mjestu stopera.
 
 Bio je Kos u mlađim uzrastima kapetan reprezentacije koju su vodili Ivan Gudelj, Ivica Grnja, Martin Novoselac, predvodio je Darija Srnu, Marija Carevića, Vika Lalića...

 Predsjednik Kos svjestan je da Hajduk ne igra dobro, njegove riječi puno toga otkrivaju, no rezultati, pobjede skrivaju mnoge slabosti Pušnikove momčadi.
 
 Dvoboji sa Dinamom i Rijekom otkrili su pravo stanje, igračku (ne)moć Hajdukovih igrača.
 
 U nedjelju se u Maksimiru igra najveći hrvatski derbi, dvoboj Dinama i Hajduka, za tu prigodu iz Splita za glavni grad polazi „Bili navijački vlak“.
 
 Poslije pobjede nad Cibalijom Torcida je igračima poslala jasnu poruku:

 - Hoćemo pobjedu!

 Dinamo ima dva boda više od Hajduka, na toj utakmici Pušnikovi sinovi trebaju dokazati da se mogu ravnopravno nositi za modrima ili biti i bolji.
 
Maksimirski sraz je susret istine za Pušnika i igrače.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.