DINAMO - HAJDUK Marijan Pušnik: Rijeka je postala konstanta, ali treba i platiti 900 tisuća eura...

Subota, 01. listopada 2016. 13:56 Napisao/la  Ivan Jelić

Rijeka je dovela Črnica kojeg sam ja htio, nadam se da ćemo i mi to moći uložiti u zimskom prijelaznom roku, kaže trener Hajduka


 Marijan Pušnik najavio je nedjeljni derbi Dinama i Hajduka u Maksimiru:

- Gledao sam Dinamo protiv Juventusa. To je neki drugi svijet, protivnik je bio jedan od najboljih timova na svijetu. Ovo je nešto drugo. Znam za novog trenera Dinama Peteva, moj Bezjak je igrao kod njega, znam koji gaji stil, ali jedno je što će biti za par mjeseci, a drugo je što će biti sad. Sustav Dinama će biti sličan onome prije, neće biti puno iznenađenja. On će tražiti igru od noge do noge. Soudani i Fernandes su najopasniji, Stojanović i Pivarić također rade pomutnju. Trenutno nisu u formi, ali oni su još uvijek najjači hrvatski tim. To ne znači da ga Hajduk ne može pobijediti u Maksimiru. Momci trebaju biti spremni na sve, kazao je Pušnik pa nastavio:

- Igračima sam kazao da kakav god rezultat bio, da će u ponedjeljak biti sve isto. Nije to utakmica života, ali je vrlo važna. Tek je 11. kolo prvenstva. Nismo mi ni prvu utakmicu loše igrali, bili smo ravnopravni protivnik u prvom poluvremenu. Danas smo malo uigraniji. Svi momci osim Ercega su zdravi. Konkurencija je prava, na treningu se ratuje za poziciju. Uvijek imam dvije-tri kombinacije, tu su i neke dvojbe, prije svega u veznom redu i na bočnim pozicijama. U autobusu uvijek sjednem sa onima koji će igrati da porazgovaramo, ta praksa je stalno, ne samo kada idemo na derbije.

Tek četiri pobjede Hajduk ima u susretima protiv Dinama na Maksimiru od kada je HNL-a...

- Treba poštivati povijest i Dinamo, ali brojevi su tu da se mijenjanju. Momci su spremni osvojiti tri boda. Dinamo je aktualni prvak, ali mi se dižemo, opasni smo u napadu, u sredini možemo puno trčati, a ako obrana odradi svoj dio posla, onda - to je to.

Pušnik je često naglašavao kako treba odisati optimizmom, da će onda doći i pobjede, a jedan od novinara je primjetio kako trener 'bijelih' često naglašava kako su Dinamo i Rijeka bolji.

- Jedno je što ja kažem novinarima i što je realno, a drugo je ono što kažem igračima u svlačionici. Tamo ih svakako dižem i tamo znaju tko je najbolji.

Bivši sportski direktor Goran Vučević je kazao kako Hajduk u ovoj sezoni ima rezultat, ali ne i igru...

- Ima pravo na to, to je njegova izjava, kazao je Pušnik i nastavio:

- Hajduk ima bolju igru nego prošle godine, kada je taj gospodin bio tu. Hajduk će igrati još bolje. Ako ću kazati da sam najbolji, za sedam dana ću biti glupan. Ako ne kažem da sam najbolji, onda nisam ambiciozan. Ja ne bih pustio nikome, pa niti na 'Čovječe, ne ljuti se'.

Liga je nikad izjednačeniji Dinamo i Hajduk dočekuju derbi s trećeg i četvrtog mjesta...

- To sam kazao prije trećeg kola, pa ste me napali. Sada nitko ne kaže kako sam bio u pravu, kazao je Pušnik i zaključio:

- Prije mislim da je izjednačenija liga, nego da je boli. Razlog tome je odljev najboljih igrača. To je problem cijele istočne Europe. To će se događati i u budućnosti. Nije pao kvalitet puno, Osijek je uložio, Rijeka je postala konstanta, ali treba i platiti 900 tisuća eura. Doveli su Črnica kojeg sam ja htio. Nadam se da ćemo i mi to moći uložiti u zimskom prijelaznom roku.