Damir Burić: Ako naš blagajnik kaže da u 33 godine nije vidio ovakvo nešto, onda sve shvatiš!

Srijeda, 26. kolovoza 2015. 15:39 Napisao/la  Ivan Jelić

Uvjeren sam da će moja momčad sa psihološke strane biti na visokom nivou. Spremni smo na sve, svaki scenarij je razrađen, kaže trener Hajduka pred utakmicu protiv Libereca

Nogometaši Hajduka u četvrtak od 20 sati igrati uzvratnu utakmicu play-offa protiv Slovan Libereca. Pred rasprodanim Poljudom Hajduk mora nadoknaditi rezultatski zaostatak od jednog pogotka (0:1) iz prve utakmice:

- Volio bi da povedemo u 5. minuti, ali protiv Slovana moramo biti jako strpljivi. Momčad su koja vreba na kontre i polukontre. Moramo biti aktivni i napadati, a nadam se da će publika imati razumijevanja za našu momčad. Mi svoj plan imamo. Dobili smo spoznaje o kvaliteti, ali i o lošijim stvarima protivnika. Želimo iskoristiti njihove nedostatke kako bismo što prije stigli do vodstva. Momčad je veliki dio prve utakmice stajala dobro, imali smo neke situacije gdje smo mogli bolje reagirati. Velika kreativnost Slovana se vidi u prekidima, a na koncu smo nesretno dobili pogodak iz slobodnog udarca. Moramo jako paziti, a uvjeren sam da će moja momčad sa psihološke strane biti na visokom nivou. Spremni smo na sve, svaki scenarij je razrađen, momčad zna što se može događati na terenu. Momci su kao spužva, sve što im se kaže upijaju. Mogući su i jedanaesterci, njih je jako teško simulirati s obzirom da atmosferu punog Poljuda. Igrači poput Kalinića, Milovića, Caktaša moraju iskomunicirati sa mlađim kolegama, buka na stadionu će biti ogromna, kaže trener Damir Burić, koji je nazočio dodijeli posebne Torcidine nagrade 'Hajdučki potez'...

- Vidjeli smo što navijači žele. Mi ćemo dati sve od sebe, momci će izbaciti zadnji atom snage, to je sve što mogu garantirati. Ne prolazi uvijek bolja momčad, potrebno je i malo sreće, a za nju treba odraditi 90 minuta na visokom nivou. U Liberecu nismo imali sreće, sjetimo se samo udarca Sušića ili njihovog gola koji je pao nakon 'rebatine', govori Burić.

Je li ovo vaša najveća u utakmica u trenerskoj karijeri?

- Izdvojio bih ulazak u Bundesligu, s Leverkusenom smo prošli skupinu s Chelseom, Genkom i Baselom, ali ovo je za mene važna utakmica, kao i za moju momčad. Za sve nas je ovo poseban naboj, ne moram ni kazati koliko ovaj susret puno znači za klub. Fokus je uvijek na sportskom dijelu, kako se pripremiti i pobijediti, a o ostalim stvarima ćemo pričati nakon. Sigurno će klub imati feeling da je to potrebno. Ako naš blagajnik Duje kaže da u 33 godine nije vidio ovakvo nešto, onda shvatiš da Hajduk je bio i da će biti veliki klub. Svi željno iščekujemo utakmicu! Sutra je dugačak dan, tko će dočekati 20 sati..., zaključio je Burić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.