CARRILLO REZIMIRAO Jedino što mogu potpisati je da ćemo navijače učiniti jako sretnim

Ponedjeljak, 29. svibnja 2017. 15:54 Napisao/la  Ivan Jelić

Najbitnije da su me igrači slijedili, a najveći korak je da su dobili vjeru u sebe. Uvjereni smo da s ovakvim radom možemo puno toga napraviti, kaže trener Hajduka


Joan Carrillo u ponedjeljak se pojavio  pred novinarima da bi rezimirao proteklu sezonu. Nakon što je prošlog tjedna produžio ugovor s Hajdukom, Španjolac razmišlja o idućoj sezoni:

-  Što se tiče momčadi znamo što želimo. Znamo kako je pojačati, radit ćemo na tome. Mario (Branco, nap.a) radi jako dobar posao, imam povjerenja u njega. Znamo što nam treba, profil igrača, imamo plan A, plan B i plan C. U mnogim situacijama željeli bismo voziti Mercedes, ali nismo u mogućnosti. Najvažnije je da radimo u tišini, kaže Carrillo.

Jeste li obznanili igračima na koga ne računate?

- To je posao kojeg obavlja sportski direktor, pričat će se sa igračima kojima ističe ugovor. Ovih dana ćete imati priliku popričati s njim.

Na kojim bi pozicijama željeli pojačanja?

- Jasno mi je da bi željeli imati odgovore, ali bolje za ekipu da ja ne komentiram to. Došao sam kada je momčad bila posložena. Prilikom moga dolaska pokušao sam promijeniti neke stvari, ne jer sam bolji ili gori od prijašnjeg trenera, angažiran sam da promijenim neke stvari. Trebao sam to učiniti. Na zimu smo ostali bez Kalinića, Šimića, Maganta... Najbitnije da su me igrači slijedili, a najveći korak je da su dobili vjeru u sebe. Uvjereni smo da s ovakvim radom možemo puno toga napraviti. Fali nam taj korak naprijed, to je uvijek ispred profila igrača i momčadi. Jako je teško kupovati na tržnici, mi smo na putu prema dobrom.

Potpisali ste na godinu dana, koji su ciljevi?

- Ne bi htio davati nikakva obećanja, ali sigurno mi je  cilj borba za vrh. Imam vjeru u svoje igrače, u klub. Ja uvijek želim dobiti, kad igram i protiv brata. Nastojat ćemo biti bolji. Ovaj klub ima tako veliku podršku da je to  moja odgovornost velika. Mi ćemo se boriti svim silama da ispunimo ciljeve, da se poboljšamo. Ja bi odmah sutra potpisao da osvojimo titulu. Znam što želi publika. Kada dođem u Koprivnicu vidim ih, sedam sati su vozili. Samo zbog njih bi volio da budemo bolji. Jedino što mogu potpisati je da ćemo narod učiniti jako sretnim.  Ja ću pružiti maksimum, sve za Hajduka, navijači i klub to zaslužuju. Radit ću više, samo mi je to na pameti.

Momčad je dala dosta golova, ali obrana mora biti bolja?

- Postizali smo 2,8 golova po utakmici. U obrani bismo se morali poboljšati. Što se tiče napadačkog dijela možemo pričati da smo u rangu jako dobrih momčadi. Malo je dva gola po utakmici, ja bi želio i više. I da primamo što manje zgoditaka. Radit ćemo da budemo bolji, treba raditi do kraja, to će sigurno igrači pružiti

Europska liga?

- Ja se nadam da ćemo ući u skupine EL. Kako je sportski direktor neki dan objašnjavao. Cilj je napraviti što manje promjena. Imamo jednu bazu, tu smo učinili korak put naprijed. Mišljenja sam da kada bi napravili male promjene da će to biti dobra vijest.

Kako komentirate nastupe Hajdukovaca za reprezentaciju, u prvom  redu Tudora koji je igrao na krilu, a kod vas je bek?

- Odigrao je odlično, jak intenzitet. Uspio se vraćati nazad. Ako ste vidjeli, kod prvog gola je ukrao loptu i asistirao. U drugom dijelu malo se vidio umor, zato je i zamijenjen. Nikola (Vlašić nap.a) je svaki put kada je imao loptu bio opasan. Poslije utakmice sam se čuo sa Nižićem, prenio sam mu svoje čestitke za sva tri igrača. To je jako bitno  za Hajduk.

Kada možemo očekivati nove igrače?

- Mario Branco ovo priprema već mjesecima. Igrač kojeg želimo može doći sada, možda za dva tjedna, a možda dođe za mjesec. Radi se dobar posao, znamo što nam nedostaje, slažemo se u tome i imamo različite alternative. Doći će neko sigurno.

Kako ćete provesti odmor?

- Imat ću malo vremena za odmor, moram produžiti licencu, a imam i privatnih obaveza van Španjolske. S obitelji ću biti sedam do osam dana. Moram biti s njima, oni najviše pate u cijeloj priči, ali kada me vide ovako veselog shvate da to vrijedi. Ako treba 24 sata dnevno razmišljati o Hajduku, ja ću to učiniti. Velika su očekivanja za iduću sezonu.

Za koga navijate u finalu Lige prvaka između Reala i Juventusa?

- Imam prijatelje koje rade u Realu. Tu je srce podijeljeno. Gledajući s trenerskog aspekta bit će jako teško za Real. Juventus svaku grešku zna iskoristiti. Ako ti daju gol, pazi se. Ali, Madrid je jak, Modrić je jako napredovao. Sjećam ga se iz Tottenhama, vidjelo se da fizički nije spreman. Svi su mislili da nije za najveće klubove. Vrlo je bitan za Real, zaključio je Carrillo.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.