BIZNIS I POLITIKA Navijači Hajduka kupuju 24,5 posto dionica i prosvjeduju protiv HDZ-a

Srijeda, 07. rujna 2016. 23:12 Napisao/la  SC

Nekoliko stotina navijača Hajduka prosvjedovalo  na predizbornom skupu HDZ-a na splitskoj Rivi 


Nekoliko stotina članova udruge Naš Hajduk prosvjedovalo je na predizbornom skupu HDZ-a na splitskoj Rivi zbog neprovođenja Zakona o sportu, ni predsjednik HDZ-a Andrej Plenković nije bio pošteđen vrijeđanja. Incidenata nije bilo, kordon policije bio je jamac da će sve ostati na vrebalnom nasilju.

Lopovi, Prodane duše, Mirko Norac, Ivo Sanader, Lopovi HDZ, Lopovi SDP, Vi ste orjuna, J..o vas Mamić... orilo se iz svih glasova koji su HNS poistovjetili s HDZ-om, predsjednik kojega je poručio da će se Zakon o sportu početi poštivati čim on dođe na vlast.

- Predsjednik jedne stranke kaže da će se Zakon provodit kad oni dođu na vlast. Hvali ovu postojeću vladu za uspjehe u gospodarstvu, a u biti potvrđuje ono što je stalno govorim, a to je da Zakon ne provodi, a o tome ne govori ništa. HDZ može Zakon provesti i sa ovom tehničkom Vladom i tahničkim ministrom Šustarom koji je od HDZ-a jer taj posao provođenja zakona je tehnički posao, a HDZ čiji je on ministar, a i gospodin, Plenković ukazat i potrudit se da on to provodi, reagirao je Srđan Gjurković, HNS-ov kandidat u X. izbornoj jedinici, koji je kao saborski zastupnik potaknuo uvrštavanje izmjena Zakona o sportu u saborsku proceduru.

Udruga Naš Hajduk deklarativno se ogradila od bilo koje političke stranke, navijače jedino zanima na koji će način vladati Hajdukom. Udruga Naš Hajduk u srijedu je objavila sljedeće priopćenje:

Željeli bismo naše članove obavijestiti da su u tijeku razgovori s predstavnicima tvrtke Tommy oko otkupa 24,53% dionica Hajduka koje su u njihovom vlasništvu. Obostrana želja i nas i predstavnika tvrtke Tommy je da novac prikupljen od strane navijača bude uplaćen Hajduku. Razgovori su tek počeli, čeka nas dosta posla pa molimo i medije i članove za strpljenje dok zajedno ne pronađemo najbolji model koji će zaštiti interese sve tri strane, stoji u priopćenju.

Dakle, udruga Naš Hajduk želi postati najveći (su)vlasnik kluba u većinskom (56 posto) vlasništvu Grada Splita i istodobno prosvjeduje protiv HDZ-a.

Tko kaže da politika i biznis ne idu zajedno. 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.