Ako ne izbaci Maccabi, za Hajduk je sezona završila već u kolovozu

Ponedjeljak, 22. kolovoza 2016. 17:36 Napisao/la  Ivan Jelić

Pušnik se nadao da će igrači u Jadranskom derbiju opravdati njegovo povjerenje. Ne da se to nije dogodilo, nego je Rijeka osramotila Hajdukovce 


Rijeka je još jednom bila bolja od Hajduka na Poljudu. Riječani su se zasluženo vratili kući sa novom pobjedom. Sve zasluge pripadaju treneru Matjažu Keku koji je sjajno posložio momčad, (pre)dobro je pronalazirao igru bijelih koju vodi njegov sunarodnjak Marijan Pušnik.

Dobar dio zasluge za pobjedu Rijeke pripada Pušniku. Naime, Hajdukov strateg na travnjak je poslao momčad bez standardoga vratara i kapetana Kalinića, zatim Nižića, Sušića, Vlašića, Kožulja, Jeffersona...

Odlučio je glavne igrače odmoriti za uzvratni sraz play-offa Europske lige sa Maccabijem iz Tel Aviva, koja je na rasporedu u četvrtak na vjerujemo punoj poljudskoj ljepotici.

Vjerovao je Pušnik da će igrači koji budu istrčali u Jadranskom derbiju opravdati njegovo povjerenje, ostvariti pozitivan rezultat, napokon prekinuti crni niz protiv Riječana.

Ne da se to nije dogodilo, nego je Rijeka ostvarila pobjedu i osramotila Hajdukovce.

Umjesto da na krilima uspjeha u srazu sa momčadi Keka dočekaju Maccabi Tel Aviv, Pušnik je zabio "autogol". Igračima, ali i sebi, na leđa je natovario breme prolaska u Europsku ligu. To je sada imperativ!

Ponavljati priču da Hajduk nema kvalietan igrački kadar isto je kao da djetetu svaki čitate jednu od Andersonovih bajki. Vodu ne drži niti trenerova izjava da on nije doveo Pejića, Billyija..., te da u rodnom Dravogradu ima barem 5, 6 igrača koji bi mogli igrati u bijelom dresu.

U dvoboju sa Dinamo i Rijekom mreža bijelih zatresla se 8 puta, dok su Splićani dva puta zatresli suparničku mrežu.

Trener je doveden da napravi rezultat. Svakoga trenera na svijetu na klupi drži rezultat. Sasvim je jasno da se Pušniku klupa itekako trese, prolaz u Europsku ligu može ga spasiti.

Ako ne izbaci Maccabi, Pušnik treba sam otići... U tom slučaju za Hajduk je sezona završila već u kolovozu.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.