Zvonimir Boban: HNS nam je poslao pismo da želi uvesti VAR

Utorak, 11. rujna 2018. 20:38 Napisao/la  SC
Zvone Boban
Zvone Boban

 Zvonimir Boban nazočan je sastanku Europskog udruženja klubova u Splitu, bliski suradnik predsjednika FIFA-e Giannija Infantina najviše se u zadnjem razdoblju bavi uvođenjem VAR-a.

HNS je najavio uvođenje VAR-a od siječnja:

- Svugdje su kamen spoticanja sudačke odluke, svugdje u svijetu. Tako je uvijek bilo. Mi gledamo analize koje smo napravili. Svaka treća utakmica u povijesti nogometa je bila falsificirana. Sada više neće biti tako. Hrvatski nogometni savez nam je poslao pismo da želi uvesti VAR, ali to je jedan proces od godinu dana rada, puno ljudi koji moraju biti uključeni da se to implicira. Vjerujem da bi kroz godinu dana trebali biti spremni. To nije samo s hrvatskom ligom, tako je sa svima, kaže Boban.

O hrvatskom nogometu Boban je kazao sljedeće:

- Još se uvijek moramo osvijestiti od onoga što smo doživjeli na Svjetskom prvenstvu. To je bila velika magija, povijest, prelijepo. Hvala dečkima, stožeru, HNS-u, svima koji su odradili vrhunski posao. Sada se ide dalje, u nogometu se brzo zaboravljaju stvari, ali ovo će biti teško zaboraviti, zaključuje Boban.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.