Stipe Pletikosa: Keka ne bih pustio iz Rijeke, vidjet ćemo kakav će biti kriterij u finalu Kupa

Utorak, 22. svibnja 2018. 00:48 Napisao/la  SC
Stipe Pletikosa
Stipe Pletikosa

Stipe Pletikosa prokomentirao je završnicu prvenstva u HTV-oj emisiji Stadion:

- Kolega Joško je jako puno govorio o tome je li Dinamova titula zaslužena, ja ću im samo čestitati, tako nalaže red. Mene smetaju tolike smjene trenera u Maksimiru. Zbog toga će velike probleme imati Bjelica jer će se igrači osjećati snažni, jer njih se najmanje krivi za loše rezultate. Imaju puno problema, pogotovo na bokovima. Trebat će nove investicije, posebno nakon odlaska Sose. Najmanje je problema u napadu, ali treba vidjeti što će biti sa Soudanijem. Spominje se dolazak Šunjića i Lovre Majera koji je otkriće HNL-a, ako on dođe u Dinamo napravit će razliku. Za razvijanje je ključno da uprava stane iza trenera. To je napravila Rijeka koja potpuno stoji iza Keka, pa i Osijek je stao iza Zekića nakon negativnog niza. To je pravi put koji bi svi trebali slijediti. Atmosfera oko Dinama nije prava, uz slobodan ulazak i uz nagrade na proslavu naslova je došlo manje od osam tisuća ljudi. To nije atmosfera uz koju sam ja odrastao i koja je meni pomogla da napravim iskorak u karijeri, kaže Pletikosa o Dinamu.

Pletikosa o Rijeci:

- Rijeku je u prvom dijelu sezone opteretio nastup u Europi, ali oni su ove sezone zabili najviše, a primili najmanje i to dokazuje da oni idu prema pravom putu. Ja Keka ne bih pustio iz Rijeke. Ambicija još u klubu postoji iako igrači stalno dolaze i odlaze,  Kek se s tim pomirio pa nastavlja stalno raditi na stvaranju nove, jače Rijeke.

Pletikosa o Hajduku:

- Hajduk igra loše, narušena je atmosfera odlaskom Kosa i Branca, ali po meni se to ne može opravdati. Pa i da se radi o onom prvom stanju šoka, oni su profesionalci koji su predobro plaćeni i za hrvatske i za europske okvire i to je moralo proći. Igrači moraju pokazati barem mrvicu osjećaja za sve ljude one koji čekaju cijelu noć za kartu u Vinkovcima i hrabro odigrati u finalu. Kopić ih mora motivirati. On je dobio jednogodišnji ugovor, a to je jako kratko, u tom periodu je teško napraviti nešto u svlačionici koja je podijeljena upravo zbog ugovora. Dečki poput Letice igraju za nekoliko tisuća eura, a imamo pojedince koji imaju ugovore po nekoliko desetaka tisuća mjesečno. Jako puno posla je pred Kopićem i upravom. Osvajanjem Kupa bi mogli napraviti odskok za sljedeću sezonu.

Pletikosa o finalu Kupa:

- Dinamo je individualno puno jači, Hajduk to može kompenzirati sa željom, motivom, taktikom... Kopić bi trebao sačekati Dinamo na svojoj polovici, a onda iskoristiti brza krila. Dinamo ima problema s povratkom u obranu i tu je prilika Hajduka. Naši suci znaju sjeckati igru suđenjem svakog faula, a to nije dobro. Vidjet ćemo kakav će biti kriterij.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.