Šibenik pod opsadom, policija privela 76 osoba nakon sukoba Torcide i Funcuta

Srijeda, 25. listopada 2017. 19:32 Napisao/la  SC

Tučnjava počela na Starom pazaru, interventna policija razdvojila sukobljene strane i privela izgrednike

Zagrijavanje za utakmicu...
Zagrijavanje za utakmicu... Foto: www.sibenikin


Opsadno stanje vladalo je u Šibeniku uoči kup-utakmica Hajduka i Šibenika, kada je skupina navijača Torcida napala  Funcute na Starom pazaru, prenosi sibenikin.hr.

O sukobima navijača u centru Šibenika priopćenjem se oglasila šibenska policija.

- Prije početka nogometne utakmice osmine finala Hrvatskog nogometnog kupa između HNK Šibenik  i HNK Hajduk danas oko 15,30 sati u Šibeniku, u starom dijelu grada na nekoliko mjesta, je došlo do sukoba između većeg broja navijača navijačkih skupina Torcide i Funcuta. Prilikom našeg postupanja, do sada, je u prostorije šibenske policije privedeno ukupno 76 navijača, od kojih 61 navijač navijačke skupine  Torcida i 15 navijača navijačke skupine Funcuti, od kojih je jedan ozlijeđen. Sve druge okolnosti se utvrđuju, priopćili su iz policije.

Pedesetak navijača Hajduka napalo je navijače šibenskog kluba, koji su se pripremali za navijački korteo koji je prema igralištu u Šubićevcu trebao krenuti u 16 sati.

- Sve se odvilo munjevitom brzinom. Funcuti su pjevali i pili pivu nasuprot Šarine pekare, kad se iz smjera Doma zdravlja na njih zaletjela oveća skupina Torcidaša. Obračun je bio brutalan i kratko je trajao, a neki od Funcuta su pružili zbilja dobar otpor. Bilo je tu baklji i palica, kaže neimenovani očevidac.

Ubrzo je stigla interventna policija koja je razdvojila sukobljene strane, tridesetak torcidaša je odmah privedeno.

Interventni policajci maricama su odvezli sve pripadnike Torcide, otprilike njih pedesetak, tako da se situacija na Starom pazaru skroz smirila.

- Još ne znamo točan broj ozlijeđenih navijača u tučnjavi na Starom pazaru. U drugim dijelovima grada nisu zabilježeni slični incidenti, tek manje čarke, rekli su u Operativno-komunikacijskom centru Policijske uprave šibensko-kninske.

Šibenska policija preuzela je  kontrolu nad cijelim gradom, na svim ulazima u grad postavila je punktove. Na Šubićevac je stigao veliki broj navijača Torcide koji su zauzeli kompletan parking kod stadiona.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.