Istra 1961 u zadnjih tjedan dana dovela čak osmoricu novih igrača

Srijeda, 25. srpnja 2018. 15:55 Napisao/la  SC
Manuel Marquez Roca
Manuel Marquez Roca

 

Vice Miljanić, Antonio Ivančić i Petar Bosančić najnovija su imena na popisu igrača Istre 1961.

Miljanić je 20-godišnji napadač koji se nakon jedne polusezone ponovno vraća u Pulu, a sa Zeleno-žutim je potpisao četverogodišnji stipendijski ugovor. Za Rudeš je u tom periodu odigrao pet susreta u kojima je zabilježio po jedan gol i asistenciju. Kao junior je nastupajući za Istru 1961 bio ponajbolji strijelac nacionalne lige.

Antonio Ivančić je 23-godišnji defennzivni vezni igrač, igrao je za Rudeš posljednje tri sezone, a prije toga je nosio dres Trnja, Hrvatskog dragovoljca i HAŠK-a. U prošloj sezoni je u 26 službenih nastupa postigao jedan gol.

Bosančić je 22-godišnji stoper kojeg ugovor s pulskim klubom veže sljedeće tri godine. Prošao je omladinsku školu Solina i Hajduka za čiju je prvu momčad odigrao 25 susreta, a igrao je i na posudbama u Dugopolju i Sesvetama.

U utorak je Istra 1961 predstavila Agustina Cardoza i Ramóna Miéreza, obojica 21-godišnjaka došli su na jednogodišnju posudbu iz argentinskog Tigrea s pravom otkupa.

Prije nekoliko dana Istra 1961 predstavila je također trojicu novih igrača, došli su Ioritz Landeta, Petar Rubić i Regan Obeng.

Landera je došao iz B momčadi Alavesa, Rubić iz Cibalije, Obeng iz zaprešićanskog Intera.

Ukratko, otkada je grupacija Baskonia-Alaves postala većinski vlasnik Istre 1961 igrači stižu takvom brzinom da mediji jedva stižu pratiti kadrovske promjene, osmorica su stigla u zadnjih tjedan dana.

Kako promjene prati novi trener Manuel Marquez Roca moći će se naslutiti u nedjelju, kada u Pulu dolazi momčad Slavena Belupa.

Početni sastav Istre u zadnjoj pripremnoj utakmici izgledao je ovako: Čondrić, Grujević, Oneto, Rodriguez, Senzemba, Ivančić, Espinosa, Sane, Iglesias, Miljanić, Roce.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.