Prva HNL: Hajduk stigao na dva boda od Rijeke zahvaljujući Josipu Radoševiću

Nedjelja, 15. listopada 2017. 21:17 Napisao  I. V.
Josip Radošević (Hajduk), strijelac odlučujućeg pogotka
Josip Radošević (Hajduk), strijelac odlučujućeg pogotka



Prva HNL - 12. kolo

HAJDUK – CIBALIA      2:1  (1:1)

Igralište na Poljudu. Gledatelja 8.015.

Sudac: Dalibor Mlakar (Zagreb) 5,5

Strijelci: 1:0 T. Bašić (6), 1:1 Plum (13), 2:1 Radošević (57)

Žuti kartoni: Galić (Cibalia)

HAJDUK: Stipica 6, Juranović 5,5 (od 87. Bosančić -), Ismajli 6, Lopez 5,5, Memolla 6, Radošević 6,5, T. Bašić 6,5, Hamza 6,5, Pešić 5 (od 46. Kožulj 5,5), Erceg 6, Ohandza 6 (od. 70 Said 5)

CIBALIA: Brkić 6, Zgrablić 6, Ikić 6, Peričić 6, Karamarko 5, Muženjak 5, Plum 6,5, Štrkljak 5, Stepčić 5 (od 58. Pervan 5), Galić 5 (od 77. F.Vitaić - ), Dabro 5 (od 68. Miličević -)

Subotnji rezultati vodećeg Dinama, neodlučno sa Osijekom na svom travnjaku, te poraz Rijeke na Aldo Drosini od Istre 1961, Hajduku su ponudili priliku da se približi „modrima“ na sedam bodova zaostatka, te Riječanima na dva boda zaostatka.

Uz to u narednom kolu na Poljudu se igra najveći hrvatski derbi Hajduk je domaćin Dinamu. Stoga je bijelima pobjeda bila imeprativ, dok su sa druge strane igrači Cibalije tražili pozitivan rezultat u borbi za prvoligaški ostanak.

Od prve minute trener Carillo je na travnjak poslao Ohandzu.

Prije susreta Marko Futacs dobio je pehar za najboljeg strijelca HNL-a u minuloj sezoni. Prije početka susreta kada je službeni spiker spomenuo trenera Vinkovčana Mladena Bartolovića začuo se gromglasni pljesak sa tribina, naime on je u svojoj karijeri bio  igrač Hajduka.

Domaćini su poveli već nakon šest minuta igre, Hamza je srušen na nekih dvadesetpet metara od gola gostiju sa lijeve strane kaznenog prostora.

 Slobodni udarac izveo je T. Bašić, ljevicom je pogodio lijevi gornji kut Brkića.
 
 Sjajno je Hamza uposlio Ohandzu koji bježi obrani gostiju, puca sa dsesetak metara istrčali Brkić uspio je obraniti njegov udarac.
 
 Gosti su neočekivano poravnali nakon samo sedam minuta vodstva bijelih, Plum je pucao sa nekih dvadesetpet metara lopta je završila u lijevoj strani gola domaćina.

 Ponajbolji igrač Hajduka u posljednje vrijeme, Barry Hamza, u 30. minuti nanizao je nekolicinu gostujućih igrača, pucao je sa vrha kaznenog prostora, Brkić je bio na mjestu.
 
 Malo prije odlaska na odmor zamalo je Cibalia stigla do drugog pogotka.
 
 Pokušao je Peričić sa skoro 40 metara, no Stipica je uz dosta poteškoće uspio zaustaviti taj pokušaj.

 U posljednjoj akciji prvog dijela šutirao je Juranović, no lopta je otišla daleko od vrata Brkića. Nakon što je glavni sudac Mlakar odsvirao kraj prvog dijela sa tribina se začuo gromoglasni zvižduk, navijači su tako iskazali nezadovoljstvo onim što su igrači prikazali.
 
 U nastavak susreta domaćini su krenuli odlučnije, što je rezultiralo golom Radoševića koji je pucao lijevom nogom sa 20 metara I pogodio  donji desni kut nemoćnog Brkića - 2:1.
 
 Samo koju minuti poslije Plum je izveo slobodni udarac sa gotovo tridesetak metara, Stipica je uz dosta muke uspio obraniti njegov udarac.
 
 Pobjegao je Erceg svom čuvaru u 78. minuti sjajno je uposlio Saida koji sa desetak metara puca nebu pod oblake.
 
 U sljedećoj akciji Said je pokazao koliko se "vole" Erceg i on.
 
 Umjesto da mu doda loptu u situaciji kada su bili njih dvojica protiv jednog obramenog igrača gostiju, Said je pucao umjesto da uposli slobodnog Ercega i pobrao je salve zvižduka sa tribina.
 
 Potpuno zasluženo!
 
 U sudačkoj nadoknadi u kaznenom prostoru srušen je Hamza, glavni sudac Mlakar nije se oglasio...
 

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.