Prva HNL: Hajduk i Dinamo odigrali neodlučeno, tri pogotka pala u završnici

Subota, 21. listopada 2017. 21:18 Napisao/la  Ivan Jelić

Utakmica 13. kola: Hajduk - Dinamo 2:2. Dinamo preokrenuo pogocima u 89. i 91. minuti, Hajduk izjednačio iz kaznenog udarca u 94. minuti

Prva HNL: Hajduk i Dinamo odigrali neodlučeno, tri pogotka pala u završnici


Prva HNL - 13. kolo

HAJDUK – DINAMO   2:2   (1:0)

Gradski stadion Poljud. Gledatelja 24.736.

Sudac: Tihomir Pejin (Donji Miholjac) 6,5

Strijelci: 1:0 Erceg (38), 1:1 Benković (89), 1:2 Henriquez (90+1), 2:2 Erceg (90+4-11m)

Žuti karton: Erceg, Almeida (Hajduk), Doumbia (Dinamo)

HAJDUK: Stipica 7, Tudor 5,5, Nižić 6,5, Lopez 5, Memolla 6, Radošević 6, Savvas 5 (od 81. Almeida -), T. Bašić 6,5 (od 86. Šehić -), Hamza 7, Erceg 8, Ohandza 6,5 (od 64. Kožulj 6).

DINAMO: Livaković 6,5, Stojanović 6, Sigali 6, Benković 7,5, Sosa 6, Antolić 5, (od 46. Ademi 7), Doumbia 6,5, Moro 5 (od 83. Ćorić 6 ), Olmo 6,5 Soudani 7, Hodžić 5 (od 54. Henriquez 7,5).

Hajduk i Dinamo podijeili su bodove u derbiju punom tenzija na kojega su tri pogotka postinuta u zadnjim minutama.

Prije nego što je glavni sudac Pejin označio početak derbija Torcida je svojom koreografijom poslala poruku igračima da od njih očekuje pobjedu, što bi Hajduka približilo Dinamu na četri boda zaostatka.

Bijeli su od prve minute krenuli maksimalno agresivno.

 Domaćini su bili blizu vodstva u 18. minuti, kada je iz slobodnog udarca koji je izveo T. Bašić sa dvadesetak metara lopta pogodila spoj stative i prečke.
 
 Tri minute poslije Ohandza je „gurnuo“ u stopostotnu priliku Hamzu, koji je pucao sa desetak metara lijevom nogom, lopta je prošla pored desne stative gola gostiju.

 Svoju prvu priliku gosti su imali u 30. minuti, kada je Soudani pobjegao Lopezu na desnoj strani kaznenog prostora, lopta je umjesto mreže završila na desnoj stativi vratiju Stipice.
 
 Iz kacije koja u začetku nije puno obećavala Hajduk je došao do vodstva.

 Hamza je sa desne strane ubacio u kazneni prostor gdje se najbolje snašao Erceg, koji s desetak metara između dva stopera Dinama puca i pogađa lijevi donji kut nemoćnog Livakovića - 1:0.

 Na otvaranju drugog dijela Hodžić je izbjegao zaleđe domaće obrane, ušao je sa desne strane u kazneni prostor, Stipica je obranio njegov udarac.
 
 Samo minuti poslije gosti su ponovno opasno zaprijetili, Ademi je ubacio sa desne strane, Soudani je za dijelić sekunde zakasnio ubaciti loptu u mrežu.
 
 Mogli su gosti u 74. minuti poravnati rezultat, u prilici je bio Olmo, no domaćini su uz dosta muke spasili da lopta završi u mreži Stipice.
 
 U samoj završnici gosti su stigli do  poravnanja, Benković je glavom pogodio nebranjeni dio mreže domaćina, da bi samo dvije potom Henriquez na dodavanje Ademija doveo goste u vodstvo.

 Tu nije bio kraj uzbuđenjima jer je u kaznenom prostoru u zračnom duelu srušen Alemida,  Pejin je pokazao na bijelu točku.

 Siguran realizator bio je Erceg za konačnih  2:2.
 
 Tijekom nervozne utakmice frcale su iskre među igračima, nekoliko puta sudac je morao smirivati strasti.
 
Nakon što je sudac odsvirao kraj utakmice opet su se sukobilli igrači na  terenu, ali i predstavnici klubova u svečanoj loži.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.