Prva HNL: Gorica pobijedila Hajduk, Jakirović pokazao kako se treba igrati protiv Hajduka

Subota, 27. travnja 2019. 18:24 Napisao/la  SC

Gorica - Hajduk 3:0. Hajduk bio na granici rezultatskog debakla, Lovrić (49) i Zwolinski (92) propustili prilike  napuniti mrežu gostiju

Zwolinski (Gorica)
Zwolinski (Gorica)

 

Gorica je uvjerljivo pobijedila Hajduk načinom koji je potpuno razotkrio taktičke zablude u teškom porazu Rijeke na Poljudu.

Trener Gorice Serger Jakirović igrao je protiv Hajduka onako kao što se treba igrati protiv fizički moćnih momčadi koje u napadu nemaju naglašenu individualnu kvalitetu.

Prepustio je Jakirović Hajduku inicijativu kroz posjed lopte, smanjio napadačima Hajduka prostor u zadnjoj trećini i prepustio svojim napadačima da odrade svoj posao.

U 11. minuti Čabraja je prizemno ubacio slijeva, Svatok je loptu skrenuo idealno za Miyu, koji je na drugoj vratnici samo podmetnuo nogu - 1:0.

U 44. minuti Lovrić je prošao Tudora po lijevoj strani kazneno prostor, zakasnio je branič Hajduka i skrivio kazneni udarac.

Zwolinski je sigurno zatresao mrežu - 2:0.

Odmah na početku drugoga dijela Miya je gostima ostavio samo nadu u pozitivan rezultat, u 47. minuti skrenuo je spretni napadač Gorice loptu u mrežu iz blizine - 3:0.

Nakon 3:0 domaća se momčad dodatno učvrstila u bloku na svojoj polovici, Hajduk je cijelo drugo poluvrijeme dokazivao ono što izgleda Igoru Bišćanu još nije jasno: nema splitska momčad rješenja (čitaj: kvalitete) u igri na postavljene obrane, posebice kada Caktaš nije raspoložen za igru.

U 49. minuti Lovrić je sam izašao iskosa ispred Posavca i loptu poslao visoko preko gola, u 92. minuti Zwolinski je izašao sam ispred Posavca koji je uspio skrenuti loptu.

Hajduk je bio na granici rezultatskog debakla.

U 61. Jurić je s 22 metra pogodio vratnicu, bila je to najbolja prilika gostiju u drugom dijelu!

Sve ostalo spadalo je u jalove pokušaje da se poremeti raspored vrlo disciplinirane domaće momčadi koja je drugo poluvrijeme rutinski čuvala veliku prednost.

- U svakom slučaju čestitke Gorici, a za nas je ovo bila jedna od onih utakmica u kojoj momčad nije reagirala na najbolji način, a što je još gore niti jedan igrač nije bio u optimalnom izdanju. Kada je tako, odgovornost za poraz je na treneru i prebacujem ga na sebe. Isprika i našim navijačima, koji su došli u velikom broju. Ne bih smanjio utjecaj igre Gorice koja je težak protivnik Hajduku, ali kada vidim pognute glave igrača, ako smo prava momčad i prave face, onda na ovom porazu moramo graditi reakciju u sljedećoj utakmici. Vjerujem da će se ona i dogoditi jer lako je biti prijatelj kada je dobro, ali treba se sad dignuti iz ovog kada je bilo loše i kada su svi bili neraspoloženi za igru, rekao je trener Hajduka Siniša Oreščanin.

GORICA: Kahlina, Čabraja, Jovičić, Čagalj, Mčedlišvili, Maloča, Suk, Lovrić, Miya (79 Maslowski), Dvorneković (83 Musa), Zwolinski

HAJDUK: Posavec, Bradarić (81 Formitschow), Svatok (67 Palaversa), Ismajli, Tudor, Hamza, Nejašmić, Jurić, Caktaš (72 Tahiraj), Jairo, Gyurcso

Utakmica 31. kola: Gorica - Hajduk 3:0 (Miya 11, 47, Zwolinski 45-11m)

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.