Nikola Jurčević: Uvjeren sam da imamo velike i realne šanse za osvajanje duple krune

Ponedjeljak, 14. svibnja 2018. 21:41 Napisao/la  SC
Nikola Jurčević (Dinamo)
Nikola Jurčević (Dinamo)

Nogometaši Dinama već četvrto kolo zaredom ne znaju za pobjedu.

No, bez obzira na to osvojili su naslov prvaka koji, ako se pogledaju rezultati i igra, djeluje prilično neuvjerljiv.

Rudeš je aktualnog prvaka svaladao minimalnim rezultatom te ih dodao u kolekciju već skinutih "skalpova" u kojoj su Hajduk, Osijek i Rijeka.

- Imali smo sasvim drugu ideju kako će završiti ovaj dan, izgledali smo izuzetno motivirano, željeli smo pobijediti utakmicu i na pravi način proslaviti naslov prvaka. Nažalost, Rudeš nas je pobijedio iz jednog udarca po golu, ali to ne umanjuje njihovu pobjedu. Imali smo dosta prilika, igrači su bili angažirani i motivirani, bio je ovo dan u kojem nas nije išlo i nismo izgledali loše i nismo zaslužili izgubiti. Nastavili smo negativan niz koji nam predstavlja problem i umanjuje zadovoljstvo naslovom prvaka. Također, nastavlja se niz problema, Doumbia i Ćorić zaradili su ozljede tijekom utakmice. Uz rezultatski neuspjeh prati nas i veliki peh koji ne može do kraja biti opravdanje da nismo osvojili više bodova, kaže Jurčević.

Jurčevića unatoč naslovu brinu rezultati.

- Pamti se da smo prvaci, a brine me što nismo osvojili više bodova, trebali smo osvojiti 5-6 bodova više. Ne gledam na to kao alibi, već kao činjenice. U velikom broju utakmica bili smo bez standardnih igrača, imali puno teškoća za uigranu i top fit momčad. Na kraju se gledaju rezultati, nitko ne govori o okolnostima koje su u velikoj mjeri doprinijele ovome. Današnju utakmicu nisam vidio u negativnom nizu, takav je moj dojam, dodaje trener modrih.

Dinamo igra loše, a za tjedan dana očekuje ih finale Kupa protiv Hajduka.

- Iz ove perspektive, apsolutno sam uvjeren da imamo velike i realne šanse za osvajanje duple krune. U ovom trenutku to ne izgleda tako, ali u potpunosti sam siguran, jer slijedi specifična i posebna utakmica protiv našeg najvećeg rivala. Cilj je osvajanje dvostruke krune, da izbrišemo ovaj estetski dio koji nedostaje u zadnje vrijeme, zaključio je Jurčević.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.