JADRANSKI DERBI Matjaž Kek: Vjerujem da će Hajduk ući maksimalno u utakmicu

Četvrtak, 17. svibnja 2018. 18:45 Napisao/la  SC

 Hvala svim našim simpatizerima i navijačima za ovu polusezonu i čestitke Dinamu na naslovu prvaka, kaže strateg bijelih

Matjaž Kek (Rijeka)
Matjaž Kek (Rijeka)

Nogometaši Rijeke u subotu na Rujevici od 17 sati dočekuju Hajduk u utakmici posljednjeg, 36. kola Prve lige.

Jadranski derbi odlučuje tko će na kraju osvojiti drugo mjesto na ljestvici.

Ulazi na stadion otvaraju se u 15,30 sati, a u prodaji je još ostalo 30 ulaznica za istok i 150 za sjever te je izvjesno da će stadion biti pun.

- Pred nama je prava utakmica za kraj sezone, u pravoj nogometnoj atmosferi igramo derbi, sa puno mašte prije, s puno pameti na terenu tijekom utakmice. Vjerujem da će to biti dobra i kvalitetna utakmica za gledatelje. Uvijek postoje tenzije zbog velikog rivalstva i normalno je da je naše jedino razmišljanje kako doći do bodova. Čolak je imao problema poslije Cibalije, vidjet ćemo kako će izgledati. Raspopović i Escoval su trenirali nakon što su bili dva dana aut, Heber trenira sa ekipom, ali me još nije uvjerio da bi mogao konkurirati za sastav. Čeliković je dobio crveni karton pa ne može konkurirati za sastav, a Ristovski se ozlijedio. Što se tiče kadra nisu to neki veliki problemi, naročito zato jer je zadnje kolo. Vjerujem da će igrači dati sve od sebe, da će pokazati sve ono što znaju i još malo više od toga da bismo došli do našeg cilja. Hvala svim našim simpatizerima i navijačima za ovu polusezonu i čestitke Dinamu na naslovu prvaka, rekao je trener Rijeke Matjaž Kek.

Hajduk očekuje i finale Kupa idućeg tjedna:

- Već sam čuo tu pilu naopako da im je važan samo Kup. Ne mogu vjerovati da igrači mogu ući u derbi, a da misli mogu biti u nekoj drugoj utakmici. Vjerujem da će Hajduk ući maksimalno, takav je DNK njihovog trenera i igrača, baš zbog toga očekujem spektakularnu utakmicu i pravi završetak sezone, mišljenja je Kek.

Marin Leovac vjeruje kako on i njegovi suigrači mogu osvojiti tri boda.

- Čeka nas jedna prava utakmica u odličnom ambijentu, stadion će biti pun. To je ono što svaki igrač želi, da atmosfera bude vrhunska, Naš cilj su tri boda što nam donosi drugo mjesto. Toga smo svjesni i tako ćemo se postaviti. Hvala navijačima za podršku kroz cijelu godinu i kada smo pobjeđivali i gubili. Želimo im darovati tri boda i na taj se način zahvaliti za podršku, rekao je Leovac.

Na pitanje koliko Jadranski derbi može pokvariti ili uljepšati sezonu, Kek je odgovorio:

- Jedna utakmica može samo malo uljepšati ili sezonu učiniti malo ružnijom. Važna je  objektivna analiza svega napravljenog od zime do sada ili od prošlog ljeta do sada, jer s ovom utakmicom završavamo sezonu. Niti slučajno prije zadnje utakmice ne bih govorio o sezoni, mislim da to ne bi bilo Ok. Bit će dovoljno vremena po završetku da se na miru analizira te da trezveno i prije svega objektivno kažem kako ja vidim sezonu. O uspješnosti sezone ja kao trener mogu reći samo svoje viđenje. Za mene je uspješna sezona ako se osvoji trofej.  Gledam iz konteksta Rijeke iz prošlih sezona, a to opet ne znači  da je sezona neuspješna ako se tone dogodi. Prije svega vidjeti polazište od kojega si ušao u sezonu i što se događalo kroz sezonu da bi dao realnu i objektivnu ocjenu, a ne da bude tragike ili euforija. Već sada mogu reći da je za mene sezona uspješna zbog toga što Rijeka može upravljati sama sa sobom. Mislim da je to bitnije od svega, a imamo svoju Armadu navijača koji su na bili na našoj strani prije godinu dana i ove sezone u jednom periodu nije bilo dobro. To je identitet jednog kluba. To ne postiže preko noći, to se ne dogodi jednim porazom ili jednom pobjedom i ja sam s tim izuzetno zadovoljan, poručio je trener bijelih.

O predstojećem prijelaznom roku Kek kaže:

- Tko od nas će odigrati zadnju utakmicu, nije na meni da vagam ili ne vagam. Period koji dolazi uvijek je turbulentan u Rijeci. Nažalost, traje predugo pa se poveća nervoza, sve skupa se razvlači kroz ljetne mjesece, a nogomet se igra dalje. Ja ću ljudima koji su za to odgovorni reći mišljenje o odlascima i dolascima. Na kraju ćemo vidjeti, razgovarati i oni će odlučiti. Taj period koji slijedi zna biti puno puta izuzetno naporan. Kadar koji imaš na papiru može puno toga odrediti, a zna se dogoditi da se prevariš. Nakon zimskog prijelaznog roka i svega što se događalo u jesen, malo je tko očekivao da ćemo skoro do zadnjeg kola biti u utrci za naslov. Neki puta nogomet ide svojim smjerom i to je dobro, smatra Kek.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.