ISTRA OSTALA BEZ TRENERA

Manolo Márquez dobio otkaz u Puli

Utorak, 18. rujna 2018. 22:15 Napisao/la  SC

Vlasnik smijenio trenera nakon prve pobjede

 Manolo Márquez
Manolo Márquez Foto: Lario Tus

Španjolac Manolo Márquez više nije trener Istre 1961.

- NK Istra 1961 želi zahvaliti Manolu na njegovoj predanosti i profesionalnosti te mu želi sve najbolje u budućnosti, stoji u kratkoj objavi na službenoj stranici pulskog prvoligaša.

Budući da pulski klub praktično ne komunicira s javnošću, razlozi otkaza mogu se samo pretpostaviti.

Rezultati ne bi smjeli biti razlog otkaza budući da je Istra 1961 u zadnjem kolu ostvarila prvu pobjedu u sezoni, pulska momčad pobijedila je Inter u Zaprešiću rezultatom 2:1.

Osim toga, momčad Istre 1961 naočigled je rasla iz kola u kolo, u remiju (3:3) protiv Rijeke na Rujevici navijestila je zanimljive potencijale iako se kadar mijenjao svaki tjedan.

Razlog je očito u poremećenim odnosima, medijske spekulacije da sportski direktor Pepe Calderon i trener Marquez nisu baš prisno surađivali pokazale su se točne.

Odluku je naravno donio vlasnik kluba.

U Pulu je stigao Haritz Querejeta, sin vlasnika Grupacije Baskonia-Alaves vodi nogometni segment baskijske grupacije.

Stigao je u pratnji sportskog direktora Alavesa, gledao je utakmicu protiv Slaven Belupa, nije krio nezadovoljstvo igrom momčadi, rezultatima...

Iako se činilo da je Márquez barem privremeno dobio još jednu priliku nakon pobjede u Zaprešiću, neposredno pred utakmicu protiv Hajduka vlasnik Istre 1961 odlučio je promijeniti trenera.

Očito je da Márquez nije htio provoditi sportsku politiku baskijske grupacije.

Standings provided by Sofascore