LOKOMOTIVA - RIJEKA Heber, Acosty i Gorgon otpali, Matjaž Kek traži nova rješenja u sredini

Petak, 21. rujna 2018. 18:48 Napisao/la  SC

Unaprijed mogu reći da se vraća Lončar, igrač koji ima kreativnost, očekujem da se u formi digne Pavičić. Problem je nedostatku samouvjerenosti, kaže trener Rijeke

Matjaž Kek
Matjaž Kek

 

Rijeka u subotu igra novi derbi, od 19 sati u Kranjčevićevoj igra protiv Lokomotive.

- Čeka nas zahtjevna utakmica. Prije svega u zadnjim utakmicama nismo dobro izgledali, Lokomotiva je tradicionalno neugodni protivnik, a mi sigurno možemo biti bolji na planu igre. Utakmica će od nas zahtijevati maksimum, kroz tjedan smo pokušali kroz razgovore i treninge ostvariti ono što se od nas očekuje, da na planu igre budemo bolji. Zadovoljan sam angažmanom igrača na treninzima, vidi se njihova velika želja da budu bolji. Uvjeti za igru će biti skoro pa idealni, ne vidim razloga da utakmica ne bude dobra i da ne ostvarimo pozitivan rezultat, kaže trener Rijeke Matjaž Kek.

Rijeka će u Kranjčevićevoj biti oslabljena za bitne napadače:

- Heber i Acosty nisu u kadru, otpao je Gorgon koji također neće igrati. Zuta je u treningu, vidjet ćemo u subotu hoće li moći igrati, vraća se Raspopović nakon kazne, Velkovski bi možda već u kupu mogao igrati prve minute u dresu Rijeke. Rješenja u napadu se sama od sebe nameću, u kadru će biti juniori ako bude potrebno, ovo je dobra prilika za druge igrače, govori Kek.

Lokomotiva protiv Rijeke igra prvu utakmicu na obnovljenom travnjaku, na nekadašnjem travnjaku Rijeka je triput zaredom poražena:

- Teren je uvijek bio isti za njih i za nas, ne bi bio korektno tražiti u tome alibije za poraze. Zasluženo su nas pobijedili tri utakmice zaredom u kojima nismo dali ni jedan gol. Normalno da nas veseli dobar teren, pozdravljam svako poboljšanje infrastrukture u HNL-u, kazuje Kek.

Najveći problem u igri je nedostatak kreacije u sredini terena:

- Tražimo rješenja u veznoj liniji. Unaprijed mogu reći da se vraća Lončar, igrač koji ima kreativnost, očekujem da se u formi digne Pavičić. Problem je nedostatku samouvjerenosti, da se stane bliže protivniku, da se preuzme odgovornost i rizik u zadnjoj trećini, naglašava Kek.

Rijeka još nije osjetila gorčinu poraza, ali je sve tri pobjede ostvarila u prva četiri kola:

- To dovoljno govori samo za sebe. Iako su neke utakmice bile specifične, velika je razlika između utakmica protiv Hajduka i Istre. Utakmica protiv Osijeka bila je kvalitetna, Osijek je bio kvalitetan protivnik. Želimo pobjeđivati, dužni smo navijačima, klubu i sebi, smatra Kek.

Trener Rijeke prokomentirao je odnos između posjeda lopte i učinkovitosti na primjeru Dinamove pobjede protiv Fenerbahčea:

- Agresivnost je u današnjem nogometu temelj da bi se osvojila lopta za brzu transformaciju, što se vidi u svjetskom nogometu. Dinamu čestitam na dobro odigranoj utakmici i rezultatu, što je dobro za hrvatski nogomet. Pričamo na treninzima o agresivnosti, o duelima, o toj tzv. drugoj lopti, to je jedan od postulata modernog nogometa, zaključuje Kek.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.