LIGA PRVAKA Matjaž Kek: The New Saints je sve samo ne neka amaterska momčad

Ponedjeljak, 10. srpnja 2017. 20:05 Napisao  I. V.

Prskalo je otpao, veliko je pitanje što će biti s  Gorgonom, koji ima veliki hematon, kaže Kek pred utakmcu u utorak


Rijeka u utorak od 20.45 igra prvu utakmicu 2. pretkola Lige prvaka, protivnik je velški prvak The News Saints. Puno se toga pisalo i govorilo prije utakmice, trener Matjaž Kek  je pred novinarima rezimirao ono najvažnije.

- Igramo utakmicu izuzetnog značenja, 2. pretkolo kvalifikacija za Ligu prvaka novi je veliki ulog i takvo je raspoloženje među igračima. Momčad je spremna za dvoboj protiv momčadi koja je daleko od toga da je bezazlena. Oni su već odigrali dvije utakmice i tko god je pogledao te utakmice zna da je ta momčad sve samo ne neka amaterska momčad. Ulog je veliki i tako se moramo postaviti. Jasno da je Rijeka favorit, ali to treba dokazati na igralištu. Očekujem pravu utakmicu u izuzetno poticajnoj atmosferi. Ako netko stoji do 19 sati na ovom suncu da bi kupio ulaznicu, to treba poštivati! Naši navijači izuzetno su bili važni u rezultatima koje smo ostvarili, kaže Kek.

U momčadi aktualnog prvaka u odnosu na prošlu sezonu sigurno neće biti dvojice važnih igrača, a treći se ne osjeća baš najbolje. Franko Andrijašević je otišao, Andrej Prskalo neće igrati zbog ozljede, Alexander Gorgon je upitan:

- Prskalo je otpao, veliko je pitanje što će biti s  Gorgonom, koji ima veliki hematon.  Prskalo ima dosta veliku rupturu, treba biti pažljiv. Trebao bi početi trenirati idućih dana, ali to je dosta osjetljivo. Sluga je pokazao dobru formu, tu nema dileme. Momčad je već odigrala nekoliko utakmica sa Slugom, koji je logično rješenje. Ako Gorgon ne bude igrao, imamo nekoliko provjerenih varijatni. Nekoliko je igrača već igralo na tom mjestu. Problem s Gorgonom dogodio se u nedjelju na treningu, posegnut ćemo za rješenjem koje smo isprobali. Sigurno da nećemo tražiti nove varijante, nemamo ni vremena, ni takvih igrača, kazuje Kek.

Rijeka u utorak igra prvu natjecateljsku utakmicu, koja je uvijek svojevrsna nepoznanica bez obzira na formiranu i stabilnu momčad:

- Natjecateljska utakmica je uvijek drugačija od pripremnih, opušteni smo što ne znači da smijemo biti nekoncentrirani. Ovo su utakmice u kojima se pobjednik odlučuje nakon 180 minuta, vidjeli smo koliko puno znače golovi vani. Momčad je odgovorna i željna dokazivanja u Europi. Puno se u zadnjem razdoblju razgovara o kratkim i dugačkim pripremama. S jedne strane je bolje da su pripreme kraće nego da igrači postanu nervozni dok čekaju kada će početi utakmice. Igrači znaju kakva ih utakmica čeka, rekao sam da je igrati kvalifikacije Lige prvaka veliki privilegij. Pripreme su odrađene u okvirima očekivanja, pokušali smo izbalansirati momčad kroz priprema. Bilo je igrača koji su stalno igrali, onih koji nisu imali veliku minutažu pa su iskazivali nezadovoljstvo, te igrača koji su došli. U nekim smo pripremnim utakmicama izgledali jako dobro, a bilo je razdoblja kada nismo izgledali dobro. Sigurno da nismo u optimalnoj formi. Igrači su pripreme odradili pošteno, s puno motiva u izuzetno dobrim uvjetima, naglašava Kek.

 Velšani su plasman u 2. pretkolo ostvarili pobjedom protiv Gibraltata na gostujućem terenu u Portugalu:
 
- Nakon što sam vidio utakmicu u Portugalu, nije mi iznenađenje da su Velšani prošli. Pokazali su natjecateljski duh, ima igrača koji su igrali u engleskim klubovima, naročito su u prvom dijelu utakmice igrali izuzetno kvalitetno. Nema utakmica u utorak veze s utakmicom protiv momčadi Prestatyna protiv kojega smo igrali na početku moga mandata. Velšani će siguno biti inspirirani ambijentom, mislim da su i naši igrači jako motivirani. Imamo dovoljno informacija, jaki su u prekidima, trebamo nametnuti svoj ritam, u tom slučaju smo favoriti. Sve je manja važnost domaćeg i gostujućeg terena u europskim utakmicama, Velšani su pobijedili u Faru. Znamo da nas u uzvratu čeka utakmica na plastici, ali igrali smo već na Farskim otocima na plastici. Uvjeti su isti za obje momčad, sigurno da je nama prednost Rujevica s obzirom na  način na koji igramo i kakva je atmosfera. Moramo biti bolji u obje utakmice, zaključuje Kek.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.