Igor Bišćan: Svjesni smo da kvaliteta nije dovoljna da bismo izašli iz ove situacije

Četvrtak, 18. listopada 2018. 18:06 Napisao/la  SC

Težak je period iza igrača koji su bili jako povezani s bivšim trenerom, njima je nezgodno pričati o razlozima, kaže novi trener Rijeke o zatečenom stanju u momčadi

Igor Bišćan
Igor Bišćan

 

Igor Bišćan debitira na klupi Rijeke u utakmici 11. kola, koja se u petak od 18 sati igra u Zaprešiću.

U najavi utakmice novi trener Rijeke nije mogao izbjeći pitanje na koje zadnja dva tjedna stalno odgovara, atmosfera oko kluba poremetila se zbog njegova dolaska:

- Žao mi je da je situacija takva, žao mi je da sam ja razlog zbog kojega je došlo do nesuglasica na relaciji između navijača i kluba. Što je tu, nazad se više ne može. Rekao sam već da ću se koncentrirati samo na igrače i na rad, to je jedino ispravno i samo na taj način mogu pridonijeti da počnemo ostvarivati pozitivne rezultate. A koliko će pozitivni rezultati promijeniti nešto u vezi tog odnosa, ne mogu predvidjeti, kazao je Bišćan.

Vrijeme do idućeg pitanja o odnosu s navijačima, Bišćan od utakmice protiv Intera počinje mjeriti rezultatima.

Kao i svi treneri na svijetu, Bišćan neće postati uspješan ako postane mezimac navijača nego ako počne pobjeđivati.

Matjaž Kek otišao je zato jer šest utakmica zaredom nikoga nije uspio pobijediti, ni navijači ga nisu uspjeli spasiti:

- Nadam se da ćemo biti dovoljno odlučni da prekinemo negativan niz rezultata, verujem da smo svjesni sitacije, da nam utakmica u Zaprepiću može poslužiti u namjeri da se počnemo dizati. U ovom razdoblju koje sam proveo s momčadi, uvjerio sam se da kvaliteta postoji. Utakmica u Zaprešiću baš je idealna da igrači vrate samopouzdanje. Utakmice su najbolji pokazatelj stanja u momčadi. Na treninzima igrači izgledaju jako dobro, motiviranost je izuzetna, moram ih pohvaliti. Dobro je da su svi zdravi, svi konkuriraju za momčad. Naravno da neki igrači nisu u optimalnoj formi, jer su bili ozlijeđeni ili su prekidali proces treniranja, tu ima prostora za napredak. Iskoristili smo ovo vrijeme da se malo bolje upoznamo, da se spremimo za ono što nas čeka, ne samo u utakmici u Zaprešiću. Svjesni smo da kvaliteta nije dovoljna da bismo izašli iz ove situacije, u ovakvim situacijama moraš se vratiti osnovama, a to su odgovornost, disciplina, naporan i težak rad na treningu i na utakmicama. Vjerujem da moji dečki sve to mogu spojiti i da ćemo već u petak krenuti uzlaznom putanjom. Igračima sam rekao da vjerojatno neću savršeno pogoditi sve odluke vezane za deset, jedanaest igrača koji će početi utakmicu, jer je to nemoguće. Treba uzeti obzir ozljede, ritam utakmica, recimo Lončar je tek stigao s napornog puta, kaže Bišćan.

Da bi se pobjeđivalo, treba početi postizati golove:

- Imamo mali problem, zbog toga momčad postiže malo golova, posebice na gostovanjima. Mislim da će se to promijeniti kada se vrati samopouzdanje. Ne zabijaju u nogometu samo napadači, njima se posao može olakšati doprinosom ostatka momčadi tako da nisu opterećeni jednom šansom. Proradit će osim Hebera i drugi, mislim da je bitno da se popravimo kada je u pitanju kompaktnost, volio bi da neke stare navike postanu drugačije. Situacija je specifična, ne može se očekivati da ćemo iz negativnog trenda odmah početi jako pozitivan trend, volio bih da se varam. Trebamo se namučiti da promijenimo trend, naglašava Bišćan.

Novi trener ne želi se zamarati razlozima zbog kojih je bivši trener morao otići:

- Nezgodno je uprijeti prstom i detektirati prave razloge ovakvog stanja. Težak je period iza igrača koji su bili jako povezani s bivšim trenerom, njima je nezgodno pričati o razlozima. Preuzeli su odgovornost na sebe što je jako dobro. Što je bilo, bilo je. Mslim da je samopouzdanje i vjera u sebe malo poljuljana što je razumljivo, ali nisam to primjetio na treninzima. Uvjeren sam da smo na dobrom putu bez obzira što će se dogoditi u Zaprešiću. Nastavit ćemo ovako raditi, a onda će rezultati prije ili kasnije doći, zaključuje Bišćan.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.