GORICA - RIJEKA Sergej Jakirović: Rijeka svih pobjeđuje iako ponekad ne igra dobro što je odlika velikih momčadi

Subota, 06. travnja 2019. 11:24 Napisao/la  SC

Rijeka prema mojem mišljenju igra najbrži nogomet u ligi, možda čak i brži od Dinama. Pokazali smo da znamo igrati protiv njih, dvaput smo ih pobijedili, rekao je Matija Dvorneković

Sergej Jakirović, trener Gorice
Sergej Jakirović, trener Gorice Foto: screenshot

 

Gorica večeras (19) čeka utakmicu protiv Rijeke s pozitivnim skorom u trima međusobnim utakmicama.

Ostvarila je Gorica u međusobnim utakmicama dvije pobjede i doživjela poraz. Ni Dinamo nije dvaput pobijedio Rijeku ove sezone (remi, poraz, pobjeda).

- Ima nas dosta rovitih, igramo treću utakmicu u tjedan dana. Dosta smo se potrošili. Analizirali smo poraz od Lokomotive, znamo gdje smo griješili, u drugom dijelu utakmice bili na nivou prijašnjih utakmica i to je putokaz kako bismo trebali igrati. Kada pričamo o Rijeci sve izgleda lagano, ali čeka nas jako teška utakmica. Bišćan radi vrhunski posao s obzirom na probleme koje ima u kadru. Rijeka igra isto doma i vani, doma su osvojili 29, a vani 24 boda, u velikom su naletu. Svih pobjeđuju iako ponekad ne igraju dobro što je odlika velikih momčadi. Imaju individualnu kvalitetu, koja uvijek može riješiti utakmicu. Mi ćemo morati biti savršeni, baš savršeni da bismo se mogli nadati nečemu, kaže trener Gorice Sergej Jakirović.

Gorica je ugodno iznenađenje sezone, novi prvoligaš podnio je zahjev za ishodovanje UEFA licencije što ukazuje kakvi su klupski planovi:

- Rezimirajući ovih 27 kola i naše prezentacije na terenu, moram reći da sam izuzetno ponosan na momčad i sve ljude u klubu. Moram priznati da smo napravili dobar posao, dignuli smo letvicu visoko. Ljudi očekuju dodatni iskorak što zna biti psihološki teret koliko god se ja trudio opustiti igrače da uživaju u onome što radimo nakon što smo osigurali ostanak u ligi, što je bio naš osnovni cilj. Sve drugo što radimo, trebao bi biti dodatni poticaj. Mi još uvijek rastemo, skupljamo iskustvo, u nekim se utakmicama vidjelo da nam nedostaje iskustva. Na dobrom smo putu, što nama u stožeru i svima u klubu daje dodatni motiv, kaže Jakirović i naglašava da opušteni pristup kao u prvom poluvremenu protiv Lokomotive, neće tolerirati:

- Nitko nije iznad kluba. To sam jasno rekao kada sam došao u klub. Može igrač dati pedeset golova, ali neće igrati ako osjetim da igra privatnu utakmicu. Igrači koji su ušli protiv Lokomotive dali su pozitivan impuls, poruka svima glasi da me ne zanim prošlost. Drugo poluvrijeme protiv Lokomotive mora biti putokaz kojim idemo. Mi drugačije ne možemo igrati! Čim pomislimo da smo nešto postali, odmah imamo problema. Naravno da time ne umanjujem kvalitetu Lokomotive koja je godinama među prvih pet klubova u Hrvatskoj. Mi iduće dvije utakmice moramo uzeti 4 boda! Znači li to da ćemo pobijediti Rijeku i igrati neodlučeno protiv Slaven Belupa ili obratno, sasvim je svejedno. Ako to ne napravimo, nismo ni zaslužili igrati u Europi, zaključuje Jakirović.

- Priželjkujem tri boda protiv Rijeke s kojima bismo ostali u borbi za Europu. Stanje je dobro, svi smo zdravi, osobno se osjećam dobro, fizički smo dobro pripremljeni iako u prvom poluvremenu protiv Lokomotive nismo energetski bili dobri. Rijeka prema mojem mišljenju igra najbrži nogomet u ligi, možda čak i brži od Dinama. Pokazali smo da znamo igrati protiv njih, dvaput smo ih pobijedili, rekao je Matija Dvorneković.

Standings provided by Sofascore