Derbiji se ne igraju nego pobjeđuju, Dani Olmo sažeo viđeno u rečenicu

Četvrtak, 04. travnja 2019. 09:31 Napisao/la  SC

Privedene  ukupno 34 osobe uglavnom zbog prekršaja, nisu zabilježeni značajniji negativni sigurnosni događaji, nije zabilježeno ozljeđivanje osoba, niti uništenja imovine

Derbiji se ne igraju nego pobjeđuju, Dani Olmo sažeo viđeno u rečenicu
Foto: www.hnkhajduk

 

Dinamo je na Poljudu pobijedio Hajduk pogotkom Marija Gavranovića u 26. minuti.

- Čvrst derbi i rovovska bitka, spretna i sretna pobjeda Dinama. Iskusniji su bili i zabili taj jedan gol. Za nas je to bilo još jedno iskustvo. Neki su igrali prvi derbi u Splitu. Utakmica nije bila lijepa, a bilo je dosta intenziteta. Stvari koje smo željeli nisu bile na nivou, ali ipak derbi je derbi. Pokušavali smo se dodavanjima i kombinatorikom nametnuti, ali njihov stoperski dio je ono što ih nosi kroz cijelu sezonu. Momcima ne mogu niša zamjeriti, i zahvalio bih publici koja nas je došla podržati. Početak utakmice je bio u redu, imali smo neka dodavanja s kojima smo pokušavali iz drugog plana doći pred vrata Dinama. Nemam što zamjeriti svojim igračima. Mogu im samo čestitati. I njima i publici, rekao je trener Hajduka Siniša Oreščanin, koji je nakon utakmice razgovarao sa sucima:

- Bio je to ugodan razgovor. Vjerojatno će ekspertiza pokazati da je crveni karton zaslužen. Međutim, Šunjić je Caktaša navlačio nekoliko metara i po tome ispao pametan. Miji će to sigurno biti dobra lekcija.

Palaversa nije igrao?

- Prije nekoliko presica sam rekao da život teče dalje poslije svake utakmice. Ovo danas je veliko iskustvo i sigurno će puno značiti igračima. Rotacije su ključne za ovu momčad. Vidjeli ste i da smo s igračem manje pokušavali igrati. Utakmica je bila kontrolirana u našem smislu, ali neke stvari su trebale biti bolje. Zadovoljan sam i mislim da će puno naučiti iz ovoga, kazao je Oreščanin.

- Jako sam sretan i svi smo jako sretni. Znamo da prvenstvo još nije gotovo, ali ovo je još jedan korak prema našem cilju. Oršić je jako dobro opalio, golman nije dobro obranio, a lopta je došla meni na udarac. Bila je to teška i taktički zahtjevna utakmica koju smo uspjeli preokrenuti u našu korist. Taktički smo u fazi obrane odigrali perfektno, ne mogu se sjetiti da nam je Hajduk stvorio ijednu veću šansu i mislim da smo zaslužili pobjedu. Gol mi uvijek puno znači, ali zabiti u derbiju - to je ipak nešto posebno, kazao je Mario Gavranović, strijelac jedinog pogotka.

- Bili smo za gol bolji i zasluženo pobijedili. Čestitam svojim igračima na velikoj borbi i zalaganju. Možda ovih zadnjih 15 minuta smo mogli još koju kontru bolje odigrati. U ofanzivnom dijelu cijelu utakmicu nismo bili perfektni. Zatvorili smo Hajduk gdje smo ih htjeli zatvoriti i s tog aspekta sam zadovoljan. Najvažnija je pobjeda i tri boda, a u nedjelju je novi izazov. Općenito nam je falilo kreativnosti, konkretnosti i lucidnosti. Ali, i dok smo bili u egalu u prvom dijelu, dosta smo griješili, imali preduga dodavanja. Vjerojatno je razlog i malo nervoze zbog koje nismo bili perfektni. Međutim, opet kažem, važno je bilo pobijediti dobrog protivnika, kazao je trener Dinama Nenad Bjelica.

- Derbiji se ne igraju nego se pobjeđuju, napisao je Dani Olmo na Instagramu.

Policija je objavila svoju bilancu derbija Hajduk - Dinamo: privedene su ukupno 34 osobe uglavnom zbog prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

- Nisu zabilježeni značajniji negativni sigurnosni događaji, nije zabilježeno ozljeđivanje osoba, niti uništenja imovine. Planirane i provedene naprijed navedene mjere i radnje, te aktivnost policijskih službenika na terenu tijekom čitavog dana rezultirala je time da do ovog trenutka nisu zabilježena narušavanja javnog reda i mira u većem obimu, niti oštećenja imovine, stoji u policijskom priopćenju.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.