Zlatko Kranjčar, trener Dinama: Bit će dosta neizvjesnosti do kraja sezone

Nedjelja, 11. rujna 2016. 18:22 Napisao/la  SC

 Svjesni smo da je poraz došao nakon šest godina i da je Osijek nakon 16 godina prvi put pobijedio u Maksimiru, kaže Kranjčar 


Osijek je pobjedom (1:0) protiv Dinama u 8. kolu natjecanje u HNL-u učinio puno zanimljivijim. Dinamo je doživio prvi poraz u sezoni i iskazao slabosti koji povećavaju šanse prije svih Rijeke...

- Ne smijemo si dozvoliti više ovakvih oscilacija, pa ni takvih kiksova. Ovaj poraz nama ništa ne remeti, već samo Osijek uključuje u borbu za vrh ljestvice gdje smo do sada bili mi i Rijeka. A tu je i Hajduk kojega ne treba otpisivati. Bit će dosta neizvjesnosti do kraja sezone, no u našim je razmišljanjima sve jasno. Mi si, s obzirom na našu kvalitetu, pa i igrački kadar, više ne smijemo dozvoliti ovakve oscilacije. Ja se uvijek vodim onom narodnom 'u pobjedi se ne uzvisi, u porazu ne ponizi'. Uvijek mora doći taj prvi poraz, mi ga samo trebamo dobro iskoristiti za ono što nam slijedi. Svjesni smo da je poraz došao nakon šest godina i da je Osijek nakon 16 godina prvi put pobijedio u Maksimiru. Tradicije su tu da se ruše, Osijek je jednu srušio. No, ovaj poraz sigurno neće mene, moju momčad, pa i cijeli klub baciti u nekakvu negativu. Optimistično gledamo prema budućnosti, kaže trener Dinama Zlatko Kranjčar za goal.hr.

Dinamo čekaju nastupi u skupini Lige prvaka, što Kranjčaru nalaže doziranje nastupa najboljih igrača:

- Nema čuvanja igrača, ali mi moramo balansirati. Imamo previše utakmica i moramo ih rotirati. Evo, protiv Osijeka nisam namjerno želio staviti Jonasa i Benkovića koji su imali ozljede, da ih još ne pogoršamo. Tu moramo pametno balansirati, pa možda i na štetu rezultata. Naši mladi igrači će kroz juniorsku Ligu prvaka, pa i našu drugu momčad ubrzo dohvatiti kontinuitet, pa samim time i dobivati više prigode kod nas. Pa da će i oni ponijeti određeni teret utakmica, svoju minutažu dobro i iskoristiti, zaključuje Kranjčar.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.