Mamićev najveći grijeh prema Dinamu je da nije ni pokušao pronaći nasljednika

Petak, 27. listopada 2023. 10:27 Napisao/la  Igor Vranić

Mamićev najveći grijeh prema Dinamu je da nije ni pokušao pronaći nekoga tko bi ga mogao naslijediti

Sergej Jakirović
Sergej Jakirović

Dinamo je doživio četiri poraza u zadnjih pet utakmica, a Sergej Jakirović još uvijek sjedi na klupi.

Jakirović vodi jednu od najslabijih momčadi Dinama zadnjih petnaetak godina, na početku sezone otišla su trojica reprezentativaca (Livaković, Šutalo, Ivanušec), jedan (Petković) je ozlijeđen, nakon dugo godina nije dovedeno ni jedno istinsko pojačanje, ali nije ova momčad tako slaba da treba gubiti utakmice na onakav način od momčadi kakve imaju Ballkani, Gorica pa čak i Viktoria Plzen.

Dinamo dugoročno ima puno veći problem od trenera kojega je naprasno oteo Rijeci. 

Sportska politika vodećega hrvatskog kluba u vrlo kratkom roku razotkrila je podkapacitiranost predsjednika Mirka Barišića i galerije likova koje je Zdravko Mamić uhljebio dok je autokratski vodio klub.

Struktura Mamićeva grijeha nije sadržana u pravomoćnoj presudi kojom je država dokazala da je oštetio Dinamo izvlačenjem novca na koji je plaćen porez.

Pravna država dokazala je da je Mamić za mizernih cca. 15 milijuna eura oštetio klub, koji je u petnaestak godina isključivo i samo zahvaljujući njemu prihodovao oko pola milijarde eura!

U naravi Mamić je mogao oštetiti samo igrače koje je sustavno reketario!

Mamićev najveći grijeh prema Dinamu je da nije ni pokušao pronaći nekoga tko bi ga mogao naslijediti.

Dinamo se još neko vrijeme održavao dok je Mamić daljinskim upravljačem vodio klub iz Međugorja, a onda mu je maksimirski Juda okrenuo leđa zbog uskogrudnih razloga i političkih pritisaka.

Teza da Mirko Barišić kao najbliži suradnik Zdravka Mamića dvadesetak godina nije znao što s klupskim novcem radi jedini pravomoćno osuđeni čelnik Dinama u povijesti HNS-a, uvreda je za elementarnu inteligenciju i pravnu državu.

Epilog je očigledan!

Dinamo vode ljudi koji nemilice troše struku (Bišćan, Šimić, Jakirović...) dok klub brže ponire na ljestvici vrijednosti nego na ljestvici slabašnog HNL-a.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.