Najbogatiji hrvatski klub dobio novi Izvršni i Nadzorni odbor u čudnoj pravnoj procedri

Ponedjeljak, 25. rujna 2023. 21:32 Napisao/la  SC

Skupština je odmah verificirala 8 povjerenika suprotno odredbi koju je iznio Damir Zorić, predstavnik tzv. Mamićeve struje

Najbogatiji hrvatski klub dobio novi Izvršni i Nadzorni odbor u čudnoj pravnoj procedri
Foto: GNK Dinamo

Održana je Skupština GNK-a Dinamo na kojoj su izabrani Izvršni i Nadzorni odbor.

Novi Izvršni odbor čine Mirko Barišić, Većeslav Bergman, Ivica Cvitković, Vladimir Gašparović, Nikola Hanžel, Damir Najmenik, Ivan Nauković, Milivoj Novak, Dubravko Skender, Ante Todorić, Heinz Truskaller, Janko Gogolja i Dragutin Kamenski, u Nadzornom odboru su Zdravko Kačić, Ognjen Naglić, Saša Pavličić-Bekić.

Sve to bilo dobro da dvije suprotstavljene struje tijekom borbe za vlast ne vode upravno-pravni rat dok različito tumače statutarne i ine zakonske odredbe:

Predstavnik tzv. Mamićeve struje Damir Zorić imao je unaprijed pripremljeni komentar za medije, evo njegove reakcije:

- Moram po tko zna koji puta ponoviti: 1. Čl. 24 Statuta Dinama propisuje da Skupština ima 80 članova. To znači da je kvorum 41 član skupštine tj. skupština odlučuje pravovaljano ako je nazočna nadpolovična većina članova skupštine. Ta je pravna činjenica potvrđena i Rješenjem Gradskog ureda za opću upravu o pokušaju održavanja skupštine u ožujku ove godine. 2. Čl. 25. Statuta propisuje da na početku svake redovite sjednice Skupština verificira članove Skupštine iz reda povjerenika. Dakle, da bi povjerenici bili verificirani najprije mora postojati skupština koja može pravovaljano odlučivati, dakle 41 član skupštine mogao je verificirati i u skupštinu prihvatiti 7 povjerenika. To se nije dogodilo jer se skupštini odazvalo 36 zastupnika pa oni onda nisu mogli pravovaljano odlučivati tj. nisu mogli donijeti odluku da verificiraju tj. u skupštinu prihvaćaju još 7 članova iz reda povjerenika, rekao je Damir Zorić.

- Ne bismo ni došli da nema kvoruma, kratko je prije početka Skupštine poručio Mirko Barišić.

Ubrzo je postalo jasno što je Barišić time mislio.

Skupština je odmah verificirala 8 povjerenika suprotno odredbi koju je iznio Zorić, time su prisutna bila 43 člana prema tumačenju Mirka Barišića.

Budući da je tzv. Barišićeva struja verificirala 8 novih članova prije nego što je skupila kvorum kao što tvrdi tzv. Mamićeva struja, sve odluke donesene na skupštini morat će preispitati Ured za opću upravu ako se Mamićeva struja bude žalila.

Damir Zorić ne djeluje kao osoba koja se predala nakon još jedne farsične skupštine najbogatijega kluba u Hrvatskoj.

Prema financijskom izvještaju za 2022. godinu Dinamo je prihodio 453 milijuna kuna (cca. 60 mil. eura), rashodi su iznosili 446 milijuna kuna.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.