Mirko Barišić osvojio 39 trofeja među kojima je 19 naslova prvaka

Nedjelja, 10. ožujka 2024. 14:23 Napisao/la  SC
Mirko Barišić
Mirko Barišić

GNK Dinamo objavio je sljedeće priopćenje:

Na klupskoj Skupštini održanoj u nedjelju, 10. ožujka, gospodin Mirko Barišić zaključio je svoj predsjednički mandat u trajanju od gotovo 24 godine.

Bio je ovo njegov treći boravak u klubu, a premijera je bila još 1. veljače 1967. godine, dakle u predvečerje osvajanja Kupa velesajamskih gradova, u doba kad je obavljao funkciju glavnog direktora tvornice baterija Croatia.

Došao je na poziv tadašnjega direktora Otte Hofmanna i uz potporu prvog čovjeka kluba, Ivana Šibla.

Početkom 1970. preuzeo je ulogu klupskog dopredsjednika, a političkim je dekretom morao odstupiti dvije godine kasnije, zajedno s kompletnim klupskim vodstvom na čelu s predsjednikom Dragom Božićem, nakon Dinamove turneje u Kanadi i SAD-u.

Njegov je drugi mandat počeo 1991. kad je bio formiran krizni štab kao vrhovno tijelo s Barišićem na čelu. Maksimir je napustio nekoliko mjeseci kasnije.

Zadnji i najdulji mandat počeo je 9. travnja 2000. na izvanrednoj Skupštini u loži Maksimir. Tada je u ulozi predsjednika Uprave Siemensa za Hrvatsku uspio osigurati krucijalna sredstva za funkcioniranje kluba.

U nepune 24 godine u njegovu mandatu Dinamo je osvojio 39 trofeja među kojima 19 naslova prvaka, 12 kupova i 8 Superkupova...

Uza sve to 17 puta se plasirao u grupnu fazu Uefinih natjecanja od čega je četiri puta izborio prolaz u proljetni dio kalendara.

GNK Dinamo ovom prilikom zahvaljuje dosadašnjem predsjednika Mirka Barišiću na silnom trudu, angažmanu i uspjesima, stoji u objavi.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.