Marko Pjaca odlazi u Inter za 20 milijuna eura, Zdravko Mamić blizu novog rekorda

Petak, 01. srpnja 2016. 18:43 Napisao/la  Igor Vranić

Zdravko Mamić postavio je hrvatski rekord 2008. godine prodajom Luke Modrića iz HNL-a u Tottenham za 16,5 milijuna funti (19,3 mil. eura)


Marko Pjaca odlazi u Inter za iznos od kojega se svima u hrvatskom nogometu mora zavrtjeti u glavi. Prema neslužbenim informacijama, Inter će platiti Dinamu 20 milijuna eura odštete!

Talijanski izvori navode da će Pjaca već u ponedjeljak obaviti liječničke preglede i barem nakratko postati suigrač Ivana Perišića i Marcela Brozovića. Poznato je da Inter prodaje Brozovića, a nije sigurno ni da će Perišić ostati u Interu s obzirom da mu cijena vrtoglavo raste.

Ako Dinamo zaradi 20 milijuna eura, prvo mora zahvaliti menadžeru Marku Naletiliću i njegovim suradnicima, koji su Pjacinu cijenu uspjeli bezmalo udvostručiti u vrlo kratkom razdoblju.

Od cijene koja se kretala između 10 - 13 milijuna eura, koliko je nudila Fiorentina prije desetak dana, zahvaljujući osmišljenoj licitaciji između pretežito talijanskih klubova, visina transfera dosegnula je vrtoglavi iznos od 20 milijuna eura.

Olakotna okolnost je da novi većinski vlasnik Intera, kineska tvrtka Suning Commerce Group u vlasništvu Zhanga Jidonga, drugačije promišlja tržište mladih igrača od bivšega većinskog vlasnika Ericka Thohira.

Suning Commerce Group kupio je nedavno 70 posto vlasničkog udjela za čak 500 milijuna eura, Thohir je zadržao 30 posto i ostao predsjednik kluba. Kinezi nemaju namjere štedjeti na ulaganju u mlade igrače, Pjaca je postao idealna prilika.

Aktualni savjetnik u Dinamu, Zdravko Mamić, postavio je hrvatski rekord 2008. godine prodajom Luke Modrića iz HNL-a u Tottenham za 16,5 milijuna funti (19,3 mil. eura), prema službenoj objavi londonskog kluba.

Mamić bi idući tjedan trebao postaviti novi rekord HNL-a, a Pjaca postati najskuplji nogometaš HNL-a.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.