BRAZILAC POTPISAO

Marcos Guilherme novi igrač Dinama

Srijeda, 25. siječnja 2017. 22:58 Napisao/la  SC

Daroviti Brazilac pojačanje u borbi za titulu prvaka


Marcos Guilherme (21) novi je igrač  Dinama.

Mladi reprezentativac Brazila koji je nastupio 20 puta za U-20 reprezentaciju,  potpisao je ugovor s Dinamom.

 Guilherme je po vokaciji igrač koji se najbolje snalazi iza napadača.

Iako slovi velikim talentom brazilskog nogometa u proteklom razdoblju nije se baš naigrao za Atletico Paranaense.

Prema pisanju brazilskih medija Guilherme je imao ponudu Flamenga, ali je odlučio promijeniti kontinent i otežati Rijeci borbu za titulu prvaka.

- Marcos Guilherme izuzetno je talentirani igrač, članu mlade reprezentacije koja je igrala finale SP-a 2015. godine i koji posjeduje veliko prvoligaško iskustvo. Po svom godištu definitivno spada u priču koju stvaramo u Maksimiru. Uložen je ogroman napor da ga dovedemo, ali time je i zadovoljstvo veće. Guilhermea smo dugo pratili i dojam je iznad očekivanja. Može pokriti sve tri pozicije u ofenzivi, ali uglavnom je igrao na lijevom krilu. Radi se o dešnjaku koji je izuzetno brz, stvara višak igrača, dobar je u kontranapadu te transformaciji igre. Nemam apsolutno nikakve dvojbe kako je dolazak Guilhermea u Dinamo odlična priča,  rekao je Marijan Vlak, sportski direktor Dinama.

Zadovoljstvo dolaskom mladog reprezentativca Brazila ne krije niti glavni direktor kluba Tomislav Svetina:

 - Dugo smo radili na dolasku Marcosa Guilhermea u Dinamo i to nije bio lak posao. Ipak je riječ o jednom od najpotentnijih mladih igrača Brazila koji će biti veliko pojačanje za Dinamo. Osim što je trener Petev dobio sjajnog igrača u svlačionici, dolazak Guilhermea velik je dobitak i za ugled kluba. Naime, Dinamo je stalnim prisustvom na europskoj sceni, odgojem mladih igrača te sjajnim transferima koji su odjeknuli u svijetu stekao odličnu reputaciju koja nam olakšava put do ovakvih igrača poput Marcosa Guilhermea. Zahvalio bih svima u klubu koji su aktivno sudjelovali u realizaciji ovog transfera, a pogotovo našem Marku Vukeliću Bimbu, rekao je Svetina.

Marcos Guilherme stavio je potpis na ugovor s Dinamom nakon liječničkog pregleda,  u subotu će se pridružiti novim suigračima u turskom Beleku.

- Zahvalan sam Dinamu na prilici koju su mi pružili. Trudit ću se opravdati vaše povjerenje na terenu. Ajmo Dinamo, kaže Guilherme.