Liga prvaka: GNK Dinamo spreman snositi financijske posljedice za administrativnu pogrešku

Srijeda, 24. veljače 2016. 20:31 Napisao/la  SC

Nakon utakmice  delegat je obavijestio Anderlecht o pogrešci na što su predstavnici kluba iz Belgije poručili da se neće žaliti, stoji u prioćenju GNK-a Dinamo

GNK Dinamo na službenoj stranici objavio je prioćenje nakon što je UEFA pkrenula disciplinski postupak zato što je u utakmici osmine finala Lige prvaka za juniore Dinama nastupio igrač (Fintić) sa tri žuta kartona. Dinamu prijeti izbacivanje iz natjecanja nakon što se pobjedom (2:0) plasirao u četvrtfinale gdje bi trebao igrati protiv Barcelone. Evo priopćenja:

Fantastični mladi igrači Dinama odigrali su još jednu veliku utakmicu, dobili Anderlecht 2:0 i plasirali se u četvrtfinale Lige prvaka mladih, no nakon utakmice je utvrđeno kako je došlo do administrativne pogreške. Naime, posljednjih sedam minuta utakmice igrao je Matija Fintić koji je u utakmicama skupine skupio tri žuta kartona i nije imao pravo nastupa.

Nakon utakmice je delegat obavijestio Anderlecht o pogrešci na što su predstavnici kluba iz Belgije poručili da se neće žaliti jer je bolja momčad prošla dalje, no UEFA u svakom slučaju može pokrenuti postupak. Konačna odluka bit će donesena u ponedjeljak, 29. veljače

GNK Dinamo je spreman snositi financijske posljedice za ovu administrativnu pogrešku, no isto tako se iskreno nadamo i vjerujemo da će UEFA prepoznati prave sportske vrijednosti i neće kazniti mlade sportaše koji su tamo gdje je jedino važno, na terenu, pokazali da zaslužuju igrati u četvrtfinalu, stoji u priopćenju.