Izet Hajrović: Poznajem Gavranovića i Hodžića što će mi olakšati prilagodbu na Dinamo

Srijeda, 31. siječnja 2018. 15:59 Napisao/la  SC
Izet Hajrović i Marijan Vlak
Izet Hajrović i Marijan Vlak Foto: www.gnkdinamo

Izet Hajrović predstavio se javnosti kao novi igrač Dinama, reprezentativac BiH stigao je Dinamo iz Werdera kao slobodan igrač:

- Sretan što sam došao u ovako velik klub. Dinamo je veliko ime u Europi. Jedva čekam da počnem trenirati s prvom momčadi. Mislim da sam u dobrom stanju, u Bundesligi smo počeli trenirati 2. siječnja, a imali smo tek 9-10 dana odmora. U dobrom sam stanju, u petak ću razgovarati s trenerom, pa ćemo vidjeti kako ću se uključiti u trening. Imam određeo iskustvo i kvalitetu, svi želimo dvostruku krunu, pa i plasirati se u Ligu prvaka. Mogu igrati sve ofenzivne uloge. Nikada u karijeri nisam osvojio prvenstvo, ali jesam kupove u Švicarskoj (Grasshopper) i Turskoj (Galatasaray). Nisam imao posebih želja oko broja, ali odlučili smo se za 'osmicu'. Svjestan sam kako ću ovdje biti pod pritiskom, Dinamo je velik klub, no to mi neće biti problem, kazao je Hajrović nakon što je potpisao dvogodišnji ugovor s opcijom produljenja na dvije godine.

- Neće tu biti problema oko adaptacije, poznajem jezik i kulturu, pa ja sam iz BiH. Dobro, ne poznajem grad, niti sam puno puta bio u Zagrebu, ali to neće biti problem. U mojoj se obitelji oduvijek pričao naš jezik, naravno u školi sam koristio njemački. Od Dinamovih igrača poznajem Gavranovića i Hodžića, vjerujem da će mi i to olakšati prilagodbu na Dinamo. Napravio sam dobar potez, ovo je za mene korak unaprijed. Puno sam toga prošao, skupio neko iskustvo, nešto i naučio igrajući za Galatasaray i Werder. Vjerujem da ću ovdje biti pravi, svima dokazati kako je Dinamo napravio dobar potez mojim dovođenjem, zaključio je Hajrović koji je prije 26 godina rođen u Švicarskoj.

- Smatram da smo angažiranjem Hajrovića dobili kvalitetu više, apsolutno pojačali konkurenciju. Ali, i jednog igrača s internacionalnim iskustvom koji će biti naš važan igrač. Sličnog je nogometnog puta kao Gavranović , rođen je u Švicarskoj, igrao u Grasshopperu, Galatasarayju, Werderu i Eibaru. Kada vidite igrača s takvim stažem, ima iskustvo, još je reprezentativac BiH. Mislim da smo napravili dobar posao, dobili smo kvalitetnog i karakternog igrača, rekao je sportski direktor Marijan Vlak.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.