DINAMO OČEKIVANO POSUSTAO

Petev postao veća riječka šansa od Kranjčara

Subota, 19. studenog 2016. 00:08 Napisao/la  Igor Vranić

Ovakav Dinamo ne može stići Rijeku  do kraja sezone


Dinamo je izgubio još dva boda u utrci s Rijekom! Kiks se očekivao budući da igra Dinama, otkada je trener postao Ivajlo Petev, ne izgleda bolje nego u mandatu Zlatka Kranjčara. Naprotiv, Dinamo igra daleko sporije i bezopasnije iako djeluje organiziranije.

 - Čestitam Istri na utakmici,  mi nismo odigrali dobro. Šteta što je protivnik postigao pogodak iz prve svoje prigode, to se ne smije događati momčadi koja se bori za naslov prvaka.  Imali smo nekoliko izrazitih prilika, ali to nije to. Odigrali smo slabu utakmicu, sami smo si krivi. Igrači moraju biti svjesni da tko uđe u prvih 11 mora ginuti za Dinamo. Protiv Istre nismo bili ozbiljni, nismo dali sto posto, to su glavni razlozi gubitka dva boda. Kada moramo igrati svaku utakmicu pod stresom, onda nismo pravi. Imamo kvalitetne igrače, upravo ono što treba, ali to je jedina istina. Jedna utakmica neće srušiti moju motivaciju. Ponavljam, mi smo krivi za ovaj rezultat i moramo naučiti da svaku utakmicu dajemo sve od sebe, biti disciplinirani i koncentrirani, rekao je Petev nakon utakmice.

 Nakon  12 uzastopnih poraza, Istra 1961 uspjela je osvojiti bod (1:1) protiv Dinama u Maksimiru i time omogućila Rijeci da pobjedom u Koprivnici praktično postane jesenski prvak.

 U tom slučaju, prednost od 8 bodova do kraja polusezone više ne bi stigla ni Barcelona, jer Rijeka jednostavno nema gdje izgubiti toliko bodova.

Važnije je da ovakav Dinamo ne može stići Rijeku ni do kraja sezone!

Momčad Ivajla Peteva provlačila se nekoliko utakmica u HNL-u pobjedama na autoritet nekolicine igrača, ali se utakmica poput ove protiv Istre jednostavno morala dogoditi  momčadi koja nema stabilnost i moć.

 Petev očito ne može ili ne zna, svejedno, vratiti igračima samopuzdanje. Nakon više od mjesec dana zajedničkog rada ne može problem biti fizička sprema igrača Dinama, što se spočitavalo bivšem treneru Zlatku Kranjčaru.

Igrači Dinama u dresovima različitih reprezentacija izgledaju sasvim drugačije nego u modrim dresovima.

Nakon utakmice protiv Istre 1961 u trenersku  kabinu ušao je Zdravko Mamić, koji se dugo zadržao u razgovoru s Petevom i njegovim suradnicima. Sigurno mu je iskazao podršku, drugo ni ne može u ovom trenutku...

Rijeka ove sezone ima veliku šansu prvi put u klupskoj povijesti postati prvak ako Mamić tijekom zimske stanke ne promjeni krvnu sliku momčadi.

Dinamo vapi za nekoliko igrača visoke klase, što tijekom zimske stanke nije lako pronaći na tržištu.

Najviše od svega ovoj momčadi treba karizmatični i dokazani trener.

Ivajlo Petev je velika riječka šansa! Veća nego što je bio Zlatko Kranjčar!

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.