DINAMO - LYON Ivajlo Petev: Rijeka? Prvenstvo je jako dugo, svaka ekipa će negdje gubiti bodove!

Ponedjeljak, 21. studenog 2016. 20:40 Napisao/la  SC

Lyon se nada prolazu u idući krug natjecanja pokraj europskih velikana kakvi su Juventus i Sevilla


Nogometaši Dinama u utorak (20.45) igraju protiv Lyona, momčad Ivajla Peteva utakmicu 5. kola Lige prvaka čeka pod dojom loše utakmice protiv Istre 1961.

Za razliku od Dinama, Lyon se nada prolazu u idući krug natjecanja pokraj europskih velikana kakvi su Juventus i Sevilla.

- Jedan od glavnih ciljeva nam je osigurati daljnju fazu Europske lige, zato u utorak moramo biti pravi. Mi ćemo učiniti sve što trebamo da ne ovisimo samo o tome kako će proći Sevilla. Nastojat ćemo se nametnuti, za pobjedu nam je dovoljan i jedan gol. Ali, opet puno toga nam ovisi o Sevilli. Pratit ćemo događaje s utakmice iz Seville. No, mi moramo imati strpljenja, sve bi nam bilo puno lakše uz rani pogodak, kaže trener Lyona Bruno Genesio.

- Sudbina je ipak u našim rukama, vjerujem u pobjedu i da ćemo se kvalificirati dalje u Ligi prvaka. Smatram da smo sada spremni, moramo pobijediti Dinamo i otići korak dalje. Prije pet godina je to bila čudna priča, ovo je sasvim drugačija utakmica. Moramo biti pravi, ovo nam je velika šansa, moramo ići naprijed, rekao je kapetan Lyona Maxime Gonalons, koji je 2011. godine igrao u pobjedi Lyona (7:1) zbog koje je UEFA pokrenula istragu o namještanju rezultata.

Dinamo nije osvojio ni bod, jedini nije postigao ni jedan pogodak u Ligi prvaka, u HNL-u igra najslabije u zadnjih desetak sezona...

- Očekuje nas utakmica u koju ulazimo s potpuno drugačijom psihologijom, moramo biti svjesni što nas sutra čeka. Moramo biti disciplinirani, ispuniti sve zadatke u igri i na terenu izgledati kao momčad. Želimo odigrati jako dobru utakmicu, to nam je sada jako bitno. Soudani neće igrati, još nije spreman za takve dvoboje. Nisam bio zadovoljan utakmicom protiv Istre, rekao sam to igračima. Najbitnije je da pametno analiziramo svoje greške, a sada budemo željni pobjede. Tko god izađe na teren mora ginuti za Dinamo, rekao je Ivajlo Petev.

Je li vam  lakše nakon remija Rijeke?

- Prvenstvo je jako dugo, svaka ekipa će negdje gubiti bodove. Od prvog dana pričam da mi je bitan samo Dinamo, ne zanimaju me drugi klubovi. To su normalne stvari, ali neke druge stvari moramo promijeniti. Prije svega moramo pokazati želju, dokazati da želimo pobjedu više od naših suparnika,  naglašava Petev.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.