DINAMO - JUVENTUS Željko Sopić: Znamo da igramo protiv momčadi koja ima ambiciju osvojiti Ligu prvaka

Ponedjeljak, 26. rujna 2016. 15:50 Napisao/la  SC

Ni najmanje se opterećujem onime što će se događati u budućnosti, komentira Sopić dolazak novog trenera Ivajla Peteva


Željko Sopić pripremio je momčad Dinama za najatraktivniju utakmice sezone, u utorak na maksimirskom travnjaku u Ligir prvaka hrvatski igra protiv talijanskog prvaka. Juventus je jedna od najboljih momčadi na svijetu:

- Mogu samo reći da su moji igrači maksimalno motivirani i spremni, znamo da igramo protiv momčadi koja ima ambiciju osvojiti Ligu prvaka. Igrao sam sedam godina u Njemačkoj i najviše gledam njemački nogomet. Pa čak i španjolski. Gledao sam sve utakmice Juventusa, imaju kvalitetu i širinu da osvoje Ligu prvaka. Ali, igramo u našem dvorištu i pred punim tribinama se nikoga ne bojimo. Svjestan sam velike razlike u kvaliteti, no u životu sam realist i vjerujem da je s našim maksimalnim pristupom sve  moguće. Nema velikih novosti po pitanju zdravih igrača. Istrčat će najboljih i najspremnijih 11 igrača, to vam garantiram. Naravno, po mom izboru. Stojanović i Matel ne konkuriraju za utakmicu, kao i Karimi. Ostali su mi na dispoziciji, najbolji će igrati, kaže v. d. trenera Dinama koji se ne opterećuje najavama dolaska novog trenera Ivajla Peteva:

- Kada sam postao prvi trener Dinama čvrsto sam stajao na zemlji. Nisam letio previsoko, nisam razmišljao hoću li ovdje biti 10 godina ili jedan dan. Ja sam vojnik kluba, kao rođenom Zagrepčaninu  najveća čast mi je biti trener Dinama. Ni najmanje se opterećujem onime što će se događati u budućnosti, govori Sopić.

Juventus je u prvoj utakmici Lige prvaka sa Sevillom igrao 0:0:

- Kada imate 30 igrača i zovete se Juventus mislim da nije problem hoće li vam na stoperu igrati Chiellini ili Bonucci. Ili hoće li igrati desno Dani Alves ili Cuadrado. Za trenera Juventusa to nije problem, veće probleme to predstavlja treneru preko puta, smatra Sopić.

Stižu  Mario Mandžukić i Marko Pjaca:

- S Mandžukićem sam igrao svojedobno u Zagrebu, tada je bio još zeleni klinac. Već tada je pokazao dozu drskosti koja prelazi naše okvire. O Pjaci mogu reći, to je moje subjektivno mišljenje, da će biti jedan od najboljih igrača kroz 2, 3 godine. Takvu moć u situacijama 'jedan na jedan' nema baš puno igrača. A, vjerujte vidio sam puno pravih igrača u svom životu, naglašava Sopić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.