DINAMO 2016/17: Marko Pjaca i Josip Brekalo pred izlaznim vratima, Filip Bradarić ponovo zanimljiv

Ponedjeljak, 09. svibnja 2016. 10:22 Napisao  I. V.

 Odlaske priželjkuju Soudani i Junior Fernandes što znači da bi Dinamo mogao temeljito promijeniti napadačku strukturu na bokovima

Dinamo u srijedu igra finale Kupa protiv Slavena Belupa, realno je očekivati da će najbolja hrvatska momčad i ovu sezonu završiti s dvostrukom krunom. Momčadi Zorana Mamića preostaje odigrati revijalnu utakmicu protiv Lokomotive, proslaviti trofeje i početi pripreme za iduću sezonu.

Pripreme su zapravo već počele, Dinamo bi najveće promjene mogao doživjeti u napadu. U ovom trenutku najveći interes vlada za dvojicu darovitih bočnih napadača, Marka Pjacu i Josipa Brekala.

Mladi Brekalo vrlo je blizu odlaska u Wolfsburg, njemački klub iduće sezone neće igrati u Europi iako je ove sezone igrao Ligu prvaka. Sportski direktor Klaus Allofs slaže momčad koja će iduće sezone ponovo biti konkurenta za najviši plasman u Bundesligi, a Brekalo je ulaganje u budućnost.

Budući da je Brekalo malodoban, glavu riječ vode njegovi roditelji. Ako je obitelj Brekalo odlučila otići, Zdravko Mamić je nemoćan.

Dinamo nema mehanizme kojim bi mogao zaustaviti odlazak jednog od najdarovijih mladih napadača na kontinentu, ponavlja se isti slučaj kao sa Tinom Jedvajem, Alenom Halilovićem. Koliku će odštetu dobiti Dinamo ovisi o parametrima UEFA-e i dogovoru klubova, Mamić ne može postavljati uvjete adekvatne tržišnoj vrijednosti mladoga igrača.

Pjacin slučaj je drugačiji budući da 21-godišnji igrač ima ugovor. Mamić je svjestan da ni Pjacu ne može zadržati ako mladi igrač želi otići, jedino što se isplati pričekati završetak EURO-a 2016 na kojemu Pjacina cijena može narasti.

Za Pjacu interes pokazuje dosta klubova, njegova realna cijena kreće se oko 10 milijuna eura. Budući da igra jako dobro i da je stalno u izlogu, lako je moguće da Dinamo na Pjaci zaradi više.

Osim dvojice darovitih igrača iz vlastite škole, odlaske priželjkuju Soudani i Junior Fernandes što znači da bi Dinamo mogao temeljito promijeniti napadačku strukturu na bokovima. Mamićima neće biti lako nadomjestiti takvu kvalitetu.

Što se tiče ostalog dijela momčadi, najviše pozornosti zaokuplja mladi veznjak Ante Ćorić (19). Treći biser iz Dinamove škole nogometa također broji ponude, ali bi njegov odlazak ipak bilo lakše podnijeti. Općenito, kako se ide od vrha napada prema obrani, ponuda kvalitetnih igrača je veća.

U tom kontekstu u Dinamu se opet spominje Filip Bradarić kao prirodna zamjena za suspendiranog Arijana Ademija. Bradarić se zimus prvi put spominjao kao moguće rješenje u defenzivnom dijelu veznog reda Dinama.

U Bradarićevu slučaju zadnju riječ ima Rijeka.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.