Arbër Hoxha službeno predstavljen, Dinamo doveo napadača

Utorak, 09. siječnja 2024. 23:48 Napisao/la  SC
Arber Hoxha
Arber Hoxha Foto: GNK Dinamo

GNK Dinamo objavio je sljedeću vijest:

Dinamov napadački arsenal u nastavku sezone pojačat će dosadašnji ofenzivac Slaven Belupa, 25-godišnji Arbër Hoxha. Kosovski ljevokrilni napadač potpisao je ugovor s maksimirskim klubom i u srijedu će se priključiti treneru Sergeju Jakiroviću i novim suigračima na pripremama u Rovinju.

Hoxha je time postao peti član kvinteta kosovskih napadača u povijesti zagrebačkog kluba. Plavi dres prethodno su nosili Kujtim Shala, miljenik maksimirskih navijača, potom Ardian Kozniku, Fatos Beqiraj koji je s Dinamom ujedno bio i prvi strijelac lige, a donedavno i Lirim Kastrati.

Hoxha je rođen u njemačkom Heidelbergu 6. listopada 1998. godine, nastupao je za kosovsku reprezentaciju, a ima i albansko državljanstvo. Zanimljivo je da je rođen u istom mjesecu u kojem je svojedobno za maksimirski klub potpisao i njegov proslavljeni sunarodnjak i bivši hrvatski reprezentativac Kozniku.

Novi Dinamov napadač profilirao se u Prištini, kratko bio na posudbi u Besi pa dvije godine igrao za Ballkani. U Prvoj HNL je od ljeta 2021. kad je potpisao za Lokomotivu. Nakon jesenske polusezone u lokosima prešao je u Slaven Belupo u kojem je prošle sezone u službenim dvobojima zabio sedam, a ove jeseni pet pogodaka.

- Iznimno mi je drago što sam postigao dogovor s Dinamom i postao novi igrač ovog velikog, najvećeg kluba u Hrvatskoj! Zahvaljujem bivšim suigračima i treneru na svim iskustvima, na svemu što su me naučili, no sada za mene kreće pravo dokazivanje u punom smislu te riječi. Dugo vremena je moja želja bila zaigrati za Dinamo, i čim sam čuo da postoji interes kluba za mene, ni trenutka nisam sumnjao u rasplet cijele priče, koji se na koncu i dogodio. Dat ću sve od sebe da opravdam povjerenje kluba i da skupa stignemo do brojnih uspjeha i trenutaka za pamćenje, kazao nam je Arbër po potpisivanju ugovora, stoji u objavi.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.