Zdravko Mamić: Rijeka je htjela žrtvovati Keka za interes hrvatske reprezentacije

Utorak, 10. listopada 2017. 21:51 Napisao/la  SC
Zdravko Mamić
Zdravko Mamić


 Zdravko Mamić pred kamerama RTL-a prokomentirao je situaciju u HNS-u:
 
 - Ne znam hoće li Dalić ostati, nisam član Izvršnog odbora. Meni se on svidio. Jedini je čovjek na svijetu koji bi uskočio 48 sati prije. To mu hrvatski nogomet ne smije zaboraviti i zbog toga je zaslužio da mu se pruži prilika. Treba voditi dvije utakmice pa sjesti s njim i vidjeti što dalje, kazao je Mamić otkrio zašto lobira za Slavena Bilića:
 
 - Analizirao sam protok vremena i kako vidim hrvatsku u budućnosti. On je sigurno sada u najpotentnijim godinama i najkarizmatičniji je hrvatski trener. Branko Ivanković je rame uz rame s njim, a Dalić i svi drugi su jedna potvrđena vrijednost, kazao je Mamić.
 
O Čačiću i Šukeru najmoćniji čovjek hrvatskog nogometa kaže:
 
- Statistika nije Čačiću išla u prilog, kao što statistika govori da je u zadnje četiri utakmice osvojio samo četiri boda. Šukerov status ne bih vezao s plasmanom na Svjetsko prvenstvo ili ispadanjem. On ima moju podršku, a konačnu riječ dat će delegati u četvrtom mjesecu, rekao je Mamić i na pitanje o lošoj atmosferi u hrvatskom nogometu izvukao primjer Rijeke:
 
- Pogledajte Rijeku... Ispali su iz lige prije pet godina, zbog administracije su ostali u ligi, a sada su osvojili duplu krunu. To neka bude putokaz svakom klubu. Pa oni su htjeli žrtvovati Keka za interes hrvatske reprezentacije. To je Hrvatska, a ne oni što rade protiv reprezentacije, rekao je Mamić.

HT Prva liga

Rbr Klubovi Gol razlika Bodovi
1 GNK Dinamo 9 20
2 NK Lokomotiva 9 16
3 NK Osijek 6 14
4 HNK Rijeka 5 13
5 HNK Gorica 3 13
6 HNK Hajduk Split -1 10
7 NK Slaven Belupo -3 8
8 Inter Zaprešić -8 7
9 NK Istra 1961 -10 5
10 NK Rudeš -10 2
Copyright © SportCom.hr :: Dizajn i izrada StudioIT