Tomica Veljačić, trener Krka: Vinogradar se vraća u Mladinu, što znači da će biti pritiska

Srijeda, 11. listopada 2017. 12:52 Napisao  I. V.

U Kranjčevićevoj se vidjelo se da su neki igrači bili impresionirani, pokušat ćemo ih pripremiti da se slično ne ponovi u Mladini, kaže trener Krka

Tomica Veljačić
Tomica Veljačić


Krk u idućem kolu igra protiv Vinogradara, koji nakon dužega razdoblja domaću utakmicu igra u Mladini. Vinogradar sigurno priželjkuje da se nakon derbija 10. kola riješi pratnje, u slčaju poraza Krk bio zaostao pet bodova:

- Istina, iako je to lako nadoknadivo, dovoljan je jedan kiks. U svakom slučaju igra se derbi kola, malo nas je poremetilo ovaj tjedan to što nismo igrali kup-utakmicu protiv Vihora, a najveći problem nam je ozljeda Edija Kurolta, koji neće biti na raspolaganju za utakmicu čime gubimo na okomitosti. Mislim da psotoje svi preduvjeti da odigramo dobru utakmicu. Vinogarad je jaka momčad, ali nismo ni mi za podcjenjivanje. U ovom trenutku za nas bi dobar rezultat bio i neodlučeni ishod,  iako neće igrati na neodlučeno jer je to uvijek opasno. Nastojat ćemo igrati svoju igru, nećemo se puno prilagođavati. Dva najopasnija igrača Vinogradara su Prijić, koji je postigao 14 pogodaka i Bjelanović. Igra Vinogradara dosta je podređena njima dvojici, ako ih uspijemo zaustaviti, obavili smo veliki dio posla, kaže trener Krka Tomica Veljačić.

Svaki derbi nosi dodatne naboje:

- Vraćaju se Mladinu što znači da će na tribinama biti puno ljudi i da će biti pritiska. Ako ne možeš igrati pod pritiskom, ne možeš očekivati pozitivne rezultate. Imamo nekoliko igrača koji  su došli iz klubova nižega razreda, u proteklih devet utakmcia već trebali steći sigurnost. U Kranjčevićevoj protiv Zagreba  vidjelo se da su neki igrači bili impresionirani, pokušat ćemo ih pripremiti da se slično ne ponovi u Mladini. Budemo li se ponašali kao što očekujemo, imamo šanse ostvariti pozitivan rezultat. Nismo opterećeni, veće je opterećenje na domaćinu. Krenuli smo dobro, imamo dovoljno bodova da ne trebamo igrati pod pritiskom. Ako izdržimo pritisak u prvih dvadesetak minuta, moglo bi do kraja biti svašta, zaključuje Veljačić.

3. HNL

Rbr Klubovi Gol razlika Bodovi
1 Krk 13 18
2 Orijent 1919 9 16
3 Vinogradar 9 12
4 HAŠK 10 11
5 Dubrava Tim kabel 5 10
6 Vrbovec 3 10
7 Trnje 3 10
8 Ponikve -1 9
9 Jarun -1 7
10 Kurilovec -4 6
11 Opatija -2 5
12 Maksimir -1 4
13 Dugo Selo -4 4
14 Zagorec -6 3
15 Špansko -8 3
16 Novigrad -5 0
17 Jadran-Poreč -7 0
18 Zagreb -13 0
Copyright © SportCom.hr :: Dizajn i izrada StudioIT