Tomislav Lopac, trener Otočca: Naviknuo sam da se od listopada ponašam kao izbornik

Četvrtak, 12. listopada 2017. 10:42 Napisao  I. V.

Liga se smanjuje, a da ja ne znam zašto! Bio sam na plenumu klubova i pitao zbog čega se liga smanjuje. Jesu li se napravile nekakve analize, jesu li se klubovi pitali za mišljenje, pita Lopac

Tomislav Lopac
Tomislav Lopac


Otočac nakon 7 kola na ljestvici stoji puno bolje nego protelih sezona. Momčad Tomislava Lopca prethodnih sezona već bi od prvoga kola počela borbu za ostanak, dojam je da se ova sezona počela ležernije:

- Tako izgleda s ozbirom na to kako smo počeli dvije zadnje sezone, ali se ovakav start mogao očekivati. Ako ništa drugo, dečki su iskusniji za dvije sezone, pa već to mora dati rezultata. Prethodne sezone počinjali smo dobrim igrama, ali nas rezultati nisu pratili. Najviše zasluga za dobar početak sezone ima dobar odnos prema teninzima u ljetnim pripremama, što traje sve dok ne počne školska godina. Tako je i ove sezone! Vrhunac dosegnemo negdje  početkom listopada, a nakon toga počnemo padati. Uvijek je pitanje koliko će trajati  energija koju smo akumulirali tijekom ljetnih priprema, kaže Lopac.

Momčad Otočca sastavljena je od sudenata i učenika:

- Od petnaestak konkurentnih igrača devetorica se školuju u Rijeci i Zagrebu, njima treba pridodati trojicu juniora koji su priključeni prvoj momčadi. Početkom listopada uvijek ostanemo na pet, šest igrača na treninzima do četvrtka i petka, kada nam se priključe igrači iz Zagreba i Rijeke. Tako funkcioniramo od listopada do svibnja, nešto više  možemo raditi u veljači kada smo svi zajedno. Ne mogu reći da igrači ništa ne rade u Rijeci i Zagrebu, imaju oni svoje programe rada, igraju mali nogomet, ali daleko je to od ozbiljnog treninga. Ipak je ovo četvrta liga, ne žalim se. Naviknuo sam da se od listopada ponašam kao izbornik, govori Lopac.

U subotu dolazi Grobničan:

- To je utakmica koja se ne treba pripremati, dečkima je čast igrati protiv momčadi za koju igra nekoliko bivših prvoligaških igrača. Grobničan je apsolutni favorit prvenstva iako za nas nitko u Otočcu nije favorit. Naravno da razmišljamo samo o bodovima, ali bez opterećenja, naglašava Lopac.

Dobar star u prvenstvu ništa neće značiti ako momčad ne održi kontinuitet pozitivnih rezultata:

- Nema opuštanja! Moram priznati da smo kiksali protiv Borca u zadnjem kolu iako je neodlučeni rezultat bio realan. Mogli smo izgubiti tu utakmicu, zapravo, prije dvije sezone vjerojatno bismo i izgubili. Ciljevi su nam isti, ali će ove sezone biti puno teže sezonu mirno privesti kraju, jer ispada više klubova. Liga se smanjuje, a da ja ne znam zašto! Bio sam na plenumu klubova i pitao zbog čega se liga smanjuje. Jesu li se napravile nekakve analize, jesu li se klubovi pitali za mišljenje? Dobio sam odgovor da se svake sezone traži po jedan klub koji bi ušao u ligu. Nije trebalo zbog toga smanjiti ligu, ovako će samo uništiti sredine poput Otočca, Baške, Fažane...  Ti klubove neće moći dugo igrati ovu ligu ako ostane ovako, zaključuje Lopac.

4. HNL

Rbr Klubovi Gol razlika Bodovi
1 Grobničan 7 13
2 Borac 7 13
3 Nehaj 6 11
4 Vinodol 4 11
5 Otočac 1 10
6 Rovinj 1 10
7 Pazinka-Pazin 6 9
8 Mladost 0 8
9 Rudar -2 5
10 Uljanik -1 4
11 Naprijed -2 4
12 Crikvenica -6 4
13 Vihor -4 3
14 Cres -6 3
15 Buje -3 2
16 Halubjan -8 0
Copyright © SportCom.hr :: Dizajn i izrada StudioIT