MIRZA DŽOMBA UOČI FRANCUSKE

Hrvatska je izraziti favorit!

Četvrtak, 09. kolovoza 2012. 12:05 Napisao  Milan Kosanović

Suđenje protiv Tunisa je bilo katastrofalno što svakako ide na dušu organizatora, kaže Džomba

Hrvatska muška rukometna reprezentacija u četvrtfinalu Olimpijskih igara u Londonu teže od očekivanog svladala je brutalne Tunižane koji su osim glavobolje izborniku Slavku Goluži zadali i puno modrica hrvatskim rukometašima.  Tunis je objektivno gledajući bio najlakši protivnik hrvatske reprezentacije, koji se na koncu pokazao kao momčad najbliža pobjedi protiv fantastičnih Kauboja.

-          Problem Olimpijskih igara je u tome što ima jako puno sportova, a organizatori ne mogu to sve ispratiti te imati uvida u sve važne detalje. Jedno četvrtfinale Olimpijskih igara ne mogu suditi suci iz Argentine.  Suđenje je bilo katastrofalno i to svakako ide na dušu organizatora, koji je po meni napravio propust. Što se tiče Tunižana, oni su se pokazali kao klasični divljaci. Činjenica je sve što su dečki rekli poslije utakmice, igrate u kasnom terminu na koji niste navikli, organizam je naučen da u to doba već spava ili odmara, s druge strane suparnici vas udaraju, čupaju za ruke, samo što ne grizu.  Vidio sam dečkima na licima da su nervozni jer u tim trenucima nisu imali zaštitu sudaca i sva sreća da je između Hrvatske i Tunisa prevelika razlika u kvaliteti jer ne znam kako bi utakmica završila.  Na onaj način na koji su Tunižani igrali možete izdržati maksimalno 15-20 minuta nakon čega padate što se i dogodilo. Mislim da utakmicu s Tunižanima treba što prije zaboraviti baš kao i sve nemile scene, smatra Mirza Džomba.

Proslavljeni riječki rukometaš, svojedobno najbolje desno krilo na svijetu, potom se osvrnuo na veliki polufinalni dvoboj sa starim rivalima Francuzima.

-          A joj, a joj. Što reći? Definitivno da se priča okrenula, u Pekingu su bili u naponu snage, sve mi nekako sliči na Atenu. Oni su u silaznoj putanji, mi smo u uzlaznoj, jedino strahujem da im onaj jedan gol protiv Španjolaca ne digne samopouzdanje za sto posto pa da pruže neku ekstra partiju, rekao je Džomba te optimistično najavio:

-          Prema onom što vidim na posljednja dva prvenstva, to nije ni sjena one francuske reprezentacije iz Pekinga. Sve su to iskusni i kvalitetni igrači, no jednostavno kod njih nešto ne štima, to nije nikakva tajna, to se vidi na terenu. Ako idemo analizirati Hrvatsku i Francusku u ovom trenutku nema aspekta rukometne igre u kojem su oni bolji od nas, počevši od obrane, polukontre i kontre do napada. Francuzi nisu pravi, a nadam se da neće biti ni ovih 60 minuta u polufinalu, kaže Džomba koji optimistično zaključuje:

-          Hrvatska je izraziti favorit protiv Francuske po onome što sam ja vidio na ovom turniru i ne znam što bi se trebalo dogoditi da izgubimo tu utakmicu.

Polufinalna utakmica između Hrvatske i Francuske na rasporedu je u petak u 21.30 sati.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.