VOLPI ISPUNIO ŽELJU

Vlado Vujasinović postao trener Pro Recca

Utorak, 07. lipnja 2016. 20:03 Napisao/la  SC

Vujasinović iz Primorja kao 18-godišnjak  otišao u Crvenu zvezdu 


Vlado Vujasinović novi je trener vaterpolista Pro Recca. Gabriele Volpi ostvario je želju i na klupu najskuplje momčadi na svijetu doveo trenera od kojega se očekuju velike stvari.

Pro Recco ove sezone nije uspio osvojiti Ligu prvaka, izgubio je u polufinalu od Juga nakon izvođenja peteraca. Međutim, neuspjeh u Ligi prvaka nije razlog zbog kojega je Volpi smijenio trenera Amedea Pomilija.

Načelni dogovor između Volpija i Vujasinovića postignut je krajem prošle sezone, trener Partizana nije htio napustiti beogradski klub prije kraja sezone.

Vujasinović (42) je rođeni Riječanin. Vaterpolo je počeo igrati u Primorju iz kojega je kao 18-godišnjak 1991. godine otišao u Crvenu zvezdu i odmah počeo igrati za jugoslavensku, odnosno, srpsku reprezentaciju.

Na vrhuncu karijere slovio je najboljim igračem na svijetu, a vrhunac karijere dosegnuo je upravo pod kapicom Pro Recca za kojega je igrao čak sedam sezona. U karijeri je osvojio sve što se moglo osim olimpijskog zlata (ima dva srebra i dvije bronce)

Kao trener Partizana iskazao je darovitost zbog koje je Volpi želio Vujasinovića dovesti na kraju ove sezone bez obzira na rezultate Pro Recca.