Volvo Kup: Hrvatska reprezentacija pobjedom nad SAD-om završila nastup u Budimpešti

Nedjelja, 15. veljače 2015. 11:50 Napisao/la  SC

Susret 3. kola: Hrvatska - SAD 15:8 (5:1, 3:3, 4:2, 3:2)

U susretu posljednjeg kola devetog Volvo Kupa u mađarskoj prijestolnici Budimpešti hrvatska je vaterpolska reprezentacija upisala drugu pobjedu. Nakon startnog slavlja protiv Kanade i poraza od Mađarske u subotu, izabranici Ivice Tucka posljednjeg su jutra svladali SAD rezultatom 15:8. Barakude nisu imale problema s Amerikancima, na početku su golovima Obradovića, Dobuda, Sukna i Jokovića poveli rezultatom 5:0. Imali su i vodstvo od 7:1 u 11. minuti, na što su amerikanci odgovorili s tri zgoditka do poluvremena. Na predah se otišlo sa 8:4 pogotkom Jokovića, a novim golovima Obradovića i Sukna Hrvatska je povela sa 10:5 u 21. minuti.

Prednost je do kraja utakmice narasla na visokih sedam pogodaka, a najefikasniji u redovima Ivice Tucka bio je Paulo Obradović s pet zgoditaka. Hrvatske reprezentativce očekuje povratak u Zagreb, odakle će se u četvrtak krenuti put turskog Istanbula na susret 6. kola Svjetske lige protiv Turske koji se igra sljedećeg petka.

Volvo Kup - 3. kolo

Hrvatska - SAD 15:8 (5:1, 3:3, 4:2, 3:2)

HRVATSKA: Pavić, Macan, Visković, Lončar, Joković 3, Buljubašić 1, Goreta, Bušlje, Sukno 4, Dobud 2, Obradović 5, Bijač

SAD: Holland, Cleary, Dunstan, Jackson, Cupido 1, Carniglia, Samuels 1, Bonanni 3, Bowen 1, Hallock 1, Smith, Mann 1, Saunders

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.