Svjetska liga: Hrvatski vaterpolisti u utorak protiv Francuske igraju u Varaždinu

Utorak, 10. ožujka 2015. 18:19 Napisao/la  SC

Pobjednik ovogodišnje Svjetske lige izravno će se plasirati na Olimpijske igre 2016

Hrvatska vaterpolo reprezentacija nastavlja borbu za finalni turnir ovosezonske FINA Svjetske lige. Kao neporažena i vodeća u skupini C, Hrvatska u utorak, 17. ožujka 2015., u 18 sati u Varaždinu dočekuje reprezentaciju Francuske.

- Okupljanje reprezentacije je ove nedjelje u večernjim satima. Drago nam je da protiv Francuske igramo upravo u Varaždinu, u kojem nas uvijek dočekuju raširenih ruku. Očekujem pobjedu. Kvalitetniji smo sastav od Francuske, a ti su bodovi nekako već i unaprijed upisani. Želim da odigramo jednu dobru utakmicu te da nam ona posluži kao prava provjera za utakmicu protiv Crne Gore u Budvi, koja nas očekuje sredinom ožujka. Pozvao sam četranest igrača te se nadam da ćemo napokon biti u kompletnom sastavu, izjavio je izbornik Ivica Tucak.

Za utakmicu Hrvatska – Francuska u Varaždin su pozvani: Josip Pavić, Marko Bijač, Luka Lončar, Nikša Dobud, Ivan Buljubašić, Damir Burić, Andro Bušlje, Maro Joković, Miho Bošković, Paulo Obradović, Anđelo Šetka, Sandro Sukno, Petar Muslim i Luka Bukić.

- Nadamo se da će u Varaždinu tribine biti ispunjene, uostalom kao i svakog puta do sada. Pozivam sve ljubitelje vaterpola i sporta da dođu i uživaju u jednoj dobroj utakmici, da nas podrže, jer ove sezone svaka nam je utakmica vrlo bitna. Možemo osigurati direktan plasman na Olimpijske igre Rio 2016. Ništa osim naše pobjede ne dolazi u obzir. Nadamo se da ćemo konačno biti kompletni, jer smo u prijašnjim utakmicama bili oslabljeni zbog ozljeda i izostanaka, kaže Nikša Dobud.

Pobjednik ovogodišnje Svjetske lige izravno će se plasirati na Olimpijske igre 2016. Hrvatska nakon Varaždina iduću utakmicu igra u Budvi protiv Crne Gore 20. ožujka, a na domaćem terenu u Splitu 14. travnja dočekujemo Italiju.

Ulaz za utakmicu u Varaždinu je besplatan, ulaznice se od 10. ožujka mogu preuzeti na recepciji Gradskog bazena Varaždin.