Svjetska liga: Hrvatski vaterpolisti u utorak protiv Francuske igraju u Varaždinu

Utorak, 10. ožujka 2015. 18:19 Napisao/la  SC

Pobjednik ovogodišnje Svjetske lige izravno će se plasirati na Olimpijske igre 2016

Hrvatska vaterpolo reprezentacija nastavlja borbu za finalni turnir ovosezonske FINA Svjetske lige. Kao neporažena i vodeća u skupini C, Hrvatska u utorak, 17. ožujka 2015., u 18 sati u Varaždinu dočekuje reprezentaciju Francuske.

- Okupljanje reprezentacije je ove nedjelje u večernjim satima. Drago nam je da protiv Francuske igramo upravo u Varaždinu, u kojem nas uvijek dočekuju raširenih ruku. Očekujem pobjedu. Kvalitetniji smo sastav od Francuske, a ti su bodovi nekako već i unaprijed upisani. Želim da odigramo jednu dobru utakmicu te da nam ona posluži kao prava provjera za utakmicu protiv Crne Gore u Budvi, koja nas očekuje sredinom ožujka. Pozvao sam četranest igrača te se nadam da ćemo napokon biti u kompletnom sastavu, izjavio je izbornik Ivica Tucak.

Za utakmicu Hrvatska – Francuska u Varaždin su pozvani: Josip Pavić, Marko Bijač, Luka Lončar, Nikša Dobud, Ivan Buljubašić, Damir Burić, Andro Bušlje, Maro Joković, Miho Bošković, Paulo Obradović, Anđelo Šetka, Sandro Sukno, Petar Muslim i Luka Bukić.

- Nadamo se da će u Varaždinu tribine biti ispunjene, uostalom kao i svakog puta do sada. Pozivam sve ljubitelje vaterpola i sporta da dođu i uživaju u jednoj dobroj utakmici, da nas podrže, jer ove sezone svaka nam je utakmica vrlo bitna. Možemo osigurati direktan plasman na Olimpijske igre Rio 2016. Ništa osim naše pobjede ne dolazi u obzir. Nadamo se da ćemo konačno biti kompletni, jer smo u prijašnjim utakmicama bili oslabljeni zbog ozljeda i izostanaka, kaže Nikša Dobud.

Pobjednik ovogodišnje Svjetske lige izravno će se plasirati na Olimpijske igre 2016. Hrvatska nakon Varaždina iduću utakmicu igra u Budvi protiv Crne Gore 20. ožujka, a na domaćem terenu u Splitu 14. travnja dočekujemo Italiju.

Ulaz za utakmicu u Varaždinu je besplatan, ulaznice se od 10. ožujka mogu preuzeti na recepciji Gradskog bazena Varaždin.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.