Svjetska liga: Hrvatski vaterpolisti u petak igraju protiv Turske, na put nije krenulo sedam prvotimaca

Četvrtak, 19. veljače 2015. 20:55 Napisao/la  SC

Turci su u Istanbulu prije dva dana izgubili od Italije u petom kolu (3:16), što sugerira da će se ponovno odviti simultanka u režiji kockastih kapica.

Hrvatski vaterpolisti otputovali su u Istanbul gdje će se u petak od 20 sati održati utakmica šestog kola skupine C Svjetske lige. Na put nije krenula velika većina udarne trinaestorice koja je prošarana bolešću i ozljedama. Na popisu izbornika Ivice Tucka tako za utakmicu nema sedmorice igrača: Burića, Bukića, Muslima, Boškovića, Jokovića, Bušlje i Vukičevića. Barakude su se okupile još prije tjedan dana uoči puta na Volvo kup u Budimpeštu, nakon čega su nastavljene pripreme u Zagrebu za novi sraz s Turcima. Oni su pak, u Istanbulu prije dva dana izgubili od Italije u petom kolu (3:16), što sugerira da će se ponovno odviti simultanka u režiji kockastih kapica.

Hrvatska je natjecanje u Svjetskoj ligi ove sezone otvorila upravo pobjedom protiv Turske na zagrebačkom bazenu uz Savu (13:3). Usljedile su nakon toga pobjede protiv Francuske u Montpellieru (14:7), Crne Gore u Rijeci (14:8) i na posljetku protiv Italije u Torinu (8:7). Što se novih imena na popisu izbornika Tucka tiče, pozvani su jugaš Ivanković, mladostaš Ivan Živković te Marino Čagalj iz splitskog Mornara. Naknadno je uvršten i Antonio Buha iz Mladosti kojeg nije bilo na Volvo Kupu.

Hrvatska predvodi ljestvicu skupine C s maksimalnih dvanaest bodova i samo je sportsko čudo može udaljiti od završnog turnira koji će se krajem lipnja održati u talijanskom Bergamu.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.