Svjetska liga: Hrvatska vaterpolska reprezentacija u utorak u Zadru igra protiv Rusije

Ponedjeljak, 16. studenog 2015. 14:06 Napisao/la  SC

Bez obzira na kvalitetu Rusije, kad god igramo na svom bazenu, mi smo favoriti, kaže Tucak


Hrvatska vaterpolska reprezentacija, isto kao nogometna, u utorak igra protiv Rusije. Razlika je u tome što u utakmica u Zadru (20.45) ima natjecateljski značaj, Hrvatska i Rusija igraju 2. kolo Svjetske lige:

- Bez obzira na kvalitetu Rusije, kad god igramo na svom bazenu, mi smo favoriti. Najbitnije je da smo se okupili gotovo tri mjeseca nakon Svjetskog prvenstva. Važno je da vidimo kakvo je stanje s reprezentativcima, pogotovo s onima koji ove godine igraju van Hrvatske. Iskorstit ćemo ovo na najbolji mogući način i odigrati ovu utakmicu. Već za petnaest dana očekuje nas novo okupljanje u Dubrovniku. Ovih 17 igrača, uz još jednog ili dvojicu, konkuriraju za Europsko prvenstvo i Olimpijske igre, kaže izbornik Ivica Tucak.

Reprezentacija na devetodnevne pripreme u SAD, u Los Angeles, odlazi 13. prosinca. Uz FINA Svjetsku ligu ove nas sezone u siječnju počinje Europsko prvenstvo u Beogradu, u kolovozu se održavaju Olimpijske igre u Rio de Janeiru.

- Drago mi je da smo se okupili nakon tri mjeseca. Ovo će nam biti odlična priprema za utakmicu s Italijom, iako jako ozbiljno moramo shvatiti utakmicu s Rusijom, govori reprezentativac Petar Muslim.

U Zadru su golmani Josip Pavić, Marko Bijač i Ivan Marcelić, te igrači Damir Burić, Andro Bušlje, Marko Macan, Luka Lončar, Boris Pavlović, Fran Paškvalin, Maro Joković, Paulo Obradović, Antonio Petković, Anđelo Šetka, Sandro Sukno, Petar Muslim, Luka Bukić i Ante Vukičević.

Stručni stožer čine Ivica Tucak, Ivan Asić, Pero Kuterovac i Damir Luketić.

Utakmica iz Zadra u izravnom je TV prijenosu na Arenasport kanalu.

Hrvatska u idućem kolu, 1. prosinca, u Gružu igra protiv Italije.

Grupe FINA Svjetske lige 2015/16.:
Grupa A - Mađarska, Grčka, Rumunjska, Gruzija
Grupa B - Srbija, Crna Gora, Španjolska, Francuska
Grupa C - Hrvatska, Italija, Rusija, Turska


Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.