SRBIJA - HRVATSKA (20.30) Večeras se odlučuje za koga je Nikola Tesla igrao vaterpolo

Nedjelja, 10. siječnja 2016. 11:32 Napisao/la  SC

Srpski izbornik Dejan Savić pred novinare je izašao odjeven u majici s likom Nikole Tesle, koji nosi vaterpolsku kapicu

Prvi dan Europskog vaterpolskog prvenstva u Beogradu hrvatskoj vaterpolskoj reprezentaciji donosi dvoboj protiv domaćina Srbije. Repriza je to finalnih utakmica sa oba prošlogodišnja velika natjecanja, sastaju se dvije prvoplasirane momčadi sa Svjetskog prvenstva u ruskom Kazanu, odnosno Svjetske lige čije se Superfinale lani odigralo u talijanskom Bergamu. Središte zbivanja sada se seli u beogradsku Kombank Arenu, a tamo su ulaznice za prvi dan natjecanja rasprodane još prije nekoliko dana. Jasno, ne zbog utakmice Francuske i Malte u 16.45 sati, nego zbog susreta dvije ponajbolje reprezentacije svijeta u ovom trenutku.

Srbija na Europsko prvenstvo gleda kao na zagrijavanje za Olimpijske igre u Riju. Nikada ta momčad kao samostalna država nije osvojila olimpijsko zlato pa će joj domaće EP biti odskočna daska za uspjeh u Brazilu na ljeto. Ponovo sastav izbornika Dejana Savića izgleda moćno, tu su svi najbolji; od vratarskog dvojca Pijetlović - Mitrović, preko ljevorukih Mandića i Filipovića, Prlainovića i Ćuka s druge strane, Pijetlovića i Nikića na poziciji dva metra...

Hrvatskoj će u oslabljenom izdanju, bez Obradovića, Muslima, Paškvalina i Buljubašića biti vrlo teško ostvariti povoljan rezultat u prvom kolu. Na press-konferenciji dan prije utakmice oba su se izbornika složila da će to biti utakmica za uživanje gledateljima iz razloga jer su obje reprezentacije već osigurale nastupe na Olimpijskim igrama, ali i jer je sam turnir u Beogradu tek na početku. Iako se radi o finalu prije finala, aklamacijom je prihvaćena strana da se ovdje danas radi o spektaklu koji će vaterpolo promovirati u punom sjaju.

Inače, srpski izbornik Dejan Savić pred novinare je izašao odjeven u majici s likom Nikole Tesle, koji nosi vaterpolsku kapicu. Hrvatski vratar i kapetan reprezentacije Josip Pavić čestitao mu je da mu je drago što je Savić stavio Hrvata na majicu, a ovaj mu je odgovorio da je Tesla njihov... Sitne provokacije!