SP: Ivica Tucak tvrdi da je Hrvatska bliže pobjedi u četvrtfinalu od Italije

Utorak, 25. srpnja 2017. 00:27 Napisao/la  SC

Hrvatska i Italija igraju u srijedu od 22 sata


Hrvatski vaterpolisti  do sada su na Svjetskom prvenstvu zabilježili tri pobjede, protiv reprezentacija Amerike, Rusije i Japana, čime su izborili su prvo mjesto u skupini “D” i direktno se plasirali u četvrtfinale protiv Italije.

Suparnik se odlučivao  između domaćina Mađarske i Italije.

Budući da je njihov međusobni ogled završio izjednačenim rezultatom, nije se gledala ukupna gol-razlika nego tko je s više golova razlike dobio trećeg u skupini.  Mađarska je bila  uspješnija savladavši u prvom kolu Australiju rezultatom 13:3.

Time se Mađarska  kao i Hrvatska plasirala u četvrtfinale, dok je Italija je kao druga iz skupine 'B' u osmini finala igrala protiv Kazahstana, trećega iz skupine 'A' i pobijedila ga rezultatom 12:7 (3:1, 2:1, 4:1, 3:4).

- Očekuje nas vrlo dobra reprezentacija, odlično pokrivena na svojim pozicijama. Ove godine s njima imamo dvije izgubljene utakmice,  na turniru i iz prijateljskog susreta, pa nam je to dovoljno upozorenje da maksimalno motivirano i jako uđemo u utakmicu. Ipak, vjerujem da ukoliko bude sve kako treba, Hrvatska je kvalitetnija reprezentacija i mi smo ti koji smo bliže pobjedi. No, u svakom slučaju nas očekuje jedna izuzetno teška utakmica, rekao je izbornik Ivica Tucak.

Izbjegavši osminu finala reprezentacija je imala nekoliko dana više za pripremu utakmice u srijedu, kada u 22 sata počinje utakmica protiv Talijana.

- Atmosfera u momčadi je odlična, nestrpljivo očekujemo četvrtfinale i utakmicu s Italijom. U prošlih nekoliko utakmica skupine primijetili smo prve grupice naših navijača, čiji nam dolazak puno znači i koji nam je bio dodatan vjetar u leđa, rekao je reprezentativac Ante Vukičević.

- Osjeća se lagana nervoza  pred utakmicu s Italijom, ali to je ona pozitivna nervoza, jedva čekamo da započne utakmica. Osjećamo se spremni i nadamo se pobjedi, potvrdio je reprezentativac Luka Lončar.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.