SP: Hrvatska napokon pobijedila Srbiju i izborila finale protiv Mađarske

Četvrtak, 27. srpnja 2017. 23:23 Napisao/la  SC

Polufinale SP-a: Srbija – Hrvatska 11:12 (1:1, 4:4, 4:4, 3:4). Mi smo ovdje došli po zlato, dosta mi je srebra više, vjerujte mi, kaže Tucak

Hrvatska je u finalu Svjetskog prvenstva!

U polufinalu protiv reprezentacije Srbije, naši vaterpolisti došli su do velike pobjede rezultatom 12:11.

Junak utakmice bio je naš vratar Marko Bijač koji je u ključnim trenucima susreta obranio udarce srpskih vaterpolista i sačuvao svoj gol.

“Barakude” su bile uvjerene da nakon dva poraza u finalima, na prošlom SP-u u Kazanju i u finalu Olimpijskih igara u Riju mogu svladati favorizirane Srbe.

Srbi su na početku imali dva gola prednosti 3:1, ali to je bila maksimalna razlika na koju su otišli.

Stizala je Hrvatska, nije Srbima dala disati, odlično je igrao Sandro Sukno, zabio tri gola, fenomenalan je bio centar Luka Lončar, zatim Bušlje, a na kraju se razigrao i Maro Joković koji je uz Sukna s tri gola bio najbolji strijelac u našojmomčadi.

Na kraju se odlučivalo u pravoj drami, a za sve velike pobjede treba i veliki vratar, a Marko Bijač je na kraju, kad je bilo najvažnije skinuo udarce srpskih vaterpolista.

Izbornik Ivica Tucak bio je vrlo miran kada je izjavio da je Hrvatska u Budimpeštu došla po  zlato.

- Imao sam vjeru u ovu momčad da može puno, to se temelji na radu i zajedništvu. Došao je dan da ih skinemo, počeo je novi olimpijski ciklus i nadam se da ćemo sad okrenuti stvari u našu korist. Srbija je fantastična ekipa, no završen je taj čin, a mi smo ovdje došli po zlato, dosta mi je srebra više, vjerujte mi. Mađari su domaćini, ali sigurno će biti na njima veći pritisak, mislim da smo mi kvalitetnija ekipa, pripremit ćemo se fantastično i idemo po zlato ovaj put, rekao je izbornik Tucak.

- Fantastična utakmica i nas i Srbije. Pokazali smo opet veliko zajedništvo, koje nas krasi na cijelom turniru, zasluženo smo pobijedili. Vidjelo se da je to jedan viši nivo vaterpola nego dosad. Samo me bilo strah da ne padnemo kao u zadnja dva-tri susreta, ovaj put držali smo se do kraja blizu i onda smo iskoristili našu šansu, rekao je Luka Lončar.

- Velika pobjeda, stvarno neizvjesna utakmica, fizički naporna. Unatoč dosta primljenih golova, mislim da smo stvarno bili mirni, to pokušavamo cijeli ovaj turnir. Sretan sam, ali ne smijemo se previše uzbuđivati, ovo je samo jedna korak prema onome što svi priželjkujemo. Bit će teško, ali ako ponudimo ovakvu igru mislim da možemo do kraja. Karakter i atmosfera u momčadi se gradi dugi niz godina, vidi se to i kroz naše rezultate. Želim da nastavimo ovako, kazao je Maro Joković.

SRBIJA: G. Pijetlović (3 obrane), B. Mitrović (4 obrane), Mandić 1, Rašović, Ranđelović, Ćuk, D. Pijetlović 2, Ubović, Aleksić, Jakšić, Filipović, Prlainović 6, S. Mitrović 1

HRVATSKA: Bijač (11 obrana), Marcelić, Macan, Fatović, Lončar 2, Joković 3, Buljubašić, Vukičević 2, Bušlje 2, Sukno 3, Krapić, Šetka, Garcia

Igrač više: Srbija 7/11, Hrvatska 8/11, Peterci: Srbija 0/0, Hrvatska 1/1

Polufinale SP-a: Srbija – Hrvatska 11:12 (1:1, 4:4, 4:4, 3:4)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.